Dieta antiîmbătrânire. Ce să mănânci ca să fii tânăr şi in formă! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta antiîmbătrânire. Ce să mănânci ca să fii tânăr şi in formă!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Dieta antiîmbătrânire. Ce să mănânci ca să fii tânăr şi in formă!
dieta antiîmbătrânire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - food-1725992_1920

Cu toţii ne dorim să ţinem diete sănătoase şi cu toţii dorim să fim tineri cât mai mult timp. Iată că s-a găsit combinaţie prin care dietele sănătoase te pot ajuta să nu îmbătrâneşti. Vă prezentăm, la rubrica Diete, dieta antiîmbătrânire, creată de doi cercetători în domeniul alimentar Clive McCay şi Leonard Maynard şi pusă în aplicare de Roy L. Walford.

Diete sănătoase: Originile dietei antiîmbătrânire

Dieta antiîmbătrânire restrânge consumul de calorii cu 30, până la 50% din doza recomandată, cu scopul de a se mări cu 30% speranţa de viaţă. Ideea aparţine cercetătorilor în domeniul alimentar Clive McCay şi Leonard Maynard, profesori la Universitatea Cornell din Statele Unite. Deşi ideea le-a venit în 1930, abia în 1935 au fost publicate primele studii, făcute atunci pe cobai. S-a constatat că grupul cobailor în care a fost redus aportul de calorii, compensându-se dieta cu suficiente vitamine, minerale şi alţi nutrienţi esenţiali, a trăit cu 30-40% mai mult decât cobaii care nu urmaseră această dietă. De atunci, peste 2000 de studii au fost realizate în acest sens, majoritatea pe animale. .

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Studiile celor doi au fost continuate de patologul Roy L. Walford, la Universitatea din California. În 1986 el a publicat cartea Dieta de 120 de ani, pe care a reeditat-o în 2000 – Dincolo de dieta de 120 de ani.

Te mai poate interesa si: 4 secrete de slabire ale japonezilor

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 30/08/2021