Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal
Ciorba de vacuta: Reteta #7
Ingrediente Ciorba de vacuta
1kg de carne de vaca, fara os, doi morcovi, ceapa, un pastarnac, o telina potrivita, rosii, ardei, cartof, fidea, patrunjel
Mod de preparare Ciorba de vacuta
Carnea se taie bucati si se pune la foc in oala minune cu ceapa, morcovul, pastarnacul si telina taiate marunt; dupa o ora si jumatate se deschide oala si se adauga rosiile, ardeiul, cartoful si fideaua, dupa ce ai fiert si acestea se pune sare si patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!
Ciorba cu vacuta: Reteta #8
Ingrediente Ciorba de vacuta
1000 gr. piept de vita
2 morcovi
1 telina micuta
1ceapa
300 – 400 gr. de legume amestec mexican congelate
2 linguri de bulion
sare
2 oua (pentru dres ciorba)
leustean
bors
2 oua (pentru dres ciorba)
Mod de preparare Ciorba de vacuta
Se taie carnea in cubulete si se pune in apa la fiert, se ia spuma lasandu-se sa fiarba ceva timp fara legume si apoi se adauga pe rand morcovul taiat pentru ciorba, telina si ceapa. Se lasa sa fiarba putin si dupa se adauga si legumele amestec mexican. Dupa un timp se adauga si bulionul, se pune si sarea dupa gust. La final se adauga borsul fiert in prealabil separat intr-un vas, leusteanul taiat si se drege ciorba cu cele 2 oua batute bine.
Se serveste cu smantana si ardei iute, in functie de preferinta fiecaruia.
Pofta buna!
Image by littofur from Pixabay
