Cu totii incercam sa mancam cat mai aproape de ce ne recomanda nutritionistii: legume si fructe proaspete, fara prajeli si grasimi. Insa din cand in cand mai dam iama la raftul de semipreparate si alegem o pizza congelata sau alte produse de acest gen.
Ca sa fii sigur ca alegi cele mai bune alimente, “cauta-le pe acelea care contin ingrediente pe care le cunosti, pe care le recunosti si pe care le poti pronunta”, recomanda dr. David Katz, directorul Centrului pentru Prevenirea bolilor de la Yale. El recomanda, de asemenea, sa eviti alimentele care au mai mult de 5 ingrediente, plus alte 20 de elemente aditionale, de obicei conservanti, indulcitori, aditivi etc.
Cele mai multe dintre cerealele cu ciocolata au un continut mare de zahar. Ele mai pot contine dextroza, amidon, sirop de porumb, sare, coloranti, arome artificiale, conservanti, fostat tricalcic, melasa, tert-butil hidrochinona, butilhidroxitoluen, tarate de orez, ulei de rapita, alune, monogliceride etc.
Biscuiteii cu crema au o multime de ingrediente, iar pana ajungi la cacao s-ar putea sa fi citit deja vreo 15. Iata ce alte ingrediente ai putea gasi pe etichetele biscuitilor: ulei de rapita/palmier, faina alba, niacina, mononitrat de tiamina, riboflavin, acid folic, fructoza, sirop de porum, lapte degresat, amidon de porumb, oua, bicarbonat, fosfat de calciu, pirofosfat acid de sodium, lecitina de soia, arome naturale sau artificiale, faina de porumb, alginate de sodium etc.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2
Cuvinte cheie: alimentatie, alimentatie sanatoasa, alimente, Ce alimente sa eviti, ingrediente alimente, pericol alimente