Shop
Ultimele 100 de articole

Top 5 alimente care îţi pot face rău deşi tu crezi că sunt bune

13 iulie 2012, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - alimente pe care le crezi sanatoase, dar care nu sunt

Nu întotdeauna ceea ce crezi a fi alimentaţie sănătoasă chiar se încadrează în această categorie. Poate că te-ai gândit să-ţi schimbi stilul de viaţă, să ai o alimentaţie sănătoasă şi, cu toate acestea rezultatele se lasă aşteptate. Este adevărat că nu se întâmplă minuni peste noapte, însă cu toate acestea, deşi îţi doreşti să slăbeşti şi chiar dacă ai o alimentaţie sănătoasă, lururile nu merg deloc aşa cu te-ai fi aşteptat. În loc să devii mai subţire, dimpotrivă tu acumulezi kilograme în ciuda faptului că ai adoptat o alimentaţie sănătoasă, din care ai eliminat grăsimile periculoase. Sau poate nu? În continuare vă prezentăm o listă cu alimente pe care mulţi le-ar inlude într-o alimentaţie sănătoasă, dar care în realitate nu sunt:

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 1: Sucurile dietetice

Sucurile dietetice nu doar că n-ar trebui incluse în lista produselor sănătoase însă pot fi destul de periculoase pentru sănătatea ta. Oamenii de ştiinţă consideră sucurile dietetice sunt chiar mai rele decât versiunile lor normale, pline de zahăr. Există studii care au arătat că sucurile dietetice de fapt ajută la acumularea de kilograme. Una dintre teorii susţine că sucurile dietetice stimulează apetitul, aşa că oamenii consumă mai multe calorii decât dacă ar fi băut versiunea normală. Câteva studii făcute pe animale au sugerat că îndulcitorii artificiali folosiţi în băuturile dietetice pot cauza acumularea de grăsime, exact precum zahărul obişnuit. În plus, despre unii dintre aceşti îndulcitori, precum Aspartamul, se crede că măreşte riscul de a dezvolta anumite forme de cancer.

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 2: Brânzeturi procesate

Caşcavalul nu este chiar cea mai inspirată alegere, însă caşcavalul procesat poate chiar să-ţi facă rău din punct de vedere al sănătăţii. Şi aici este vorba despre caşcavalurile procesate folosite de către lanţurile de restaurante fast-food. Acestea au un conţinut extrem de mare de sare. Potrivit unor studii de specialitate, caşcavalul pe care îl conţin unii hamburgeri are atât de multă sare încât prin consumul a 1-2 felii poţi depăşi cantitatea maximă recomandată zilnic de sare.

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 3: Sosul de soia

Mulţi oameni sunt iubitori ai sosului de soia şi ar putea fi şocaţi să-l găsească pe această listă. Spre deosebire de alte produse din soia, nu conţine cunoscuţii antioxidanţi isoflavone, dar are alţi antioxidanţi, ceea ce îi face pe mulţi să-l considere un produs sănătos. Însă sosul de soia are un conţinut ridicat de sare. În plus, potrivit unor studii sosul are printre ingredientele sale anumiţi compuşi chimici, care deşi îi conferă o savoare aparte, cresc şi riscul dezvoltării anumitor forme de cancer. Din fericire, astăzi există şi sortimente de sos de soia cu un conţinut redus de sare şi fără acei compuşi chimici, însă din nefericire odată cu înlăturarea acestora gustul nu mai este acelaşi.

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 4: Alunele americane

Alunele sunt în general sănătoase. Cele mai multe dintre ele conţin vitamine, minerale, fibre şi multe altele care fac bine organismului. Alunele americane nu sunt excepţia de la regulă însă nu sunt la fel de sănătoase. Majoritatea alunelor americane sunt prăjite, au un conţinut ridicat de sare şi sunt învelite în grăsimi nesănătoase. Dacă tot vrei alune americane alege variantele crude, fără adaos de sare.

 

 

 

Alimentaţie sănătoasă # 5: Sucul de fructe

Mult prea mulţi oameni consideră sucul de fructe atât sănătos încât, în dieta lor, îl folosesc ca substitut pentru fructe. Este adevărat că sucul de fructe conţine o mulţime de vitamine, însă toate acestea au un  preţ: cele mai multe băuturi de acest gen vin cu un adaos de zahăr ca să nu mai vorbim că pulpa fructului, care are o mulţime de beneficii, este înlăturată. Pulpa furnizează fibre esenţiale care contrabalansează zahărul natural conţinut de fruct.

 

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.