Alimentaţie sănătoasă: Cum să reduci consumul de zahăr de Paşti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Alimentaţie sănătoasă: Cum să reduci consumul de zahăr de Paşti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Alimentaţie sănătoasă: Cum să reduci consumul de zahăr de Paşti
sfatulparintilor.ro - dulciuri de pasti

Când vin sărbătorile, mulţi dintre noi uită de alimentaţia sănătoasă. Şi cele mai mari ispite sunt dulciurile: iepuraşi de ciocolată, bomboane de ciocolată, prăjituri, torturi, cozonaci, pască. Toate frumos aranjate şi decorate. Este destul de greu să păstrezi normele alimentaţiei sănătoase cu care te-ai obişnuit până acum. Şi mult mai greu este pentru copii.

Iată ce ar trebui făcut pentru a nu te abate de la regulile alimentaţiei sănătoase şi pentru a limita la maximum consumul de zahăr în timpul sărbătorilor de Paşti.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

1. Cumpără pentru cadouri jucării, cărţi, CD-uri cu filme sau desene animate pentru copii în loc de iepuraşi de ciocolată şi alte dulciuri.

2. Dacă totuşi vrei ciocolată, cumpără ciocolată neagră şi ocoleşte variantele cu lapte, fructe etc.

3. Jeleurile pot fi şi ele o opţiune, însă atenţie la etichetă. Au mai puţin zahăr şi sunt mai puţin dăunătoare. De exemplu 41 de jeleuri conţin echivalentul a 170 de calorii şi 31 de grame de zahăr.

4. Fondantele şi bezelele te pot ajuta să reduci consumul de zahăr. Cu condiţia să le cumperi pe cele mai mici şi să iei puţine. Sunt oricum mai „sănătoase” decât ouăle de ciocolată.

 

Aceste sfaturi sunt menite pentru a te ajuta atunci când faci cumpărăturile. Însă, ca să fii sigur că ai control asupra cantităţilor de zahăr şi grăsimi utilizate în procesul de fabricaţie, pregăteşte dulciurile în casă. Iată mai jos câteva sugestii din tolba cu mii de reţete oferite de comunitatea de părinţi Sfatulparintilor.ro:

 

Bomboane cu nuca de cocos

Bomboane cu migdale si nuca de cocos

Madlene

Inima de ciocolata cu crema de cocos

Ciocolata de casa

Ciocolata in doua culori

 

Data articol: 14/04/2017