Acizi graşi omega-3 protejează inima
În topul alimentelor sănătoase pentru inimă sunt printre primele somonul şi tonul. Bogaţi în acizi graşi omega-3, aceşti peşti reduc nivelul trigliceridelor, reduc inflamaţiile şi nivelul tensiunii arteriale. În aceeaşi categorie mai intră macroul, heringul, sardinele şi hamsiile.
Uleiul de măsline extravirgin ajută inima să fie sănătoasă
Doar uleiul de primă presă conţine antioxidanţi (polifenoli) şi grăsimi mononesaturate care ajută la păstrarea sănătăţii inimii. Când uleiul de măsline extravirgin înlocuieşte în alimentaţie grăsimile saturate precum unul, atunci este de aşteptat ca nivelul colesterolului să scadă. În plus, polifenolii contribuie la protecţia vaselor de sânge. Când cumperi ulei de măsline, urmăreşte eticheta care trebuie să indice faptul că uleiul a fost obţinut prin presare la rece. În plus, este indicat să consumi sticla în cel mult 6 luni de la deschiderea ei.
Nucile şi migdale ar trebui incluse în alimentaţie pentru o sănătoasă
O mână de miez de nucă pe zi contribuie la reducerea colesterolului, a inflamaţiilor de la nivelul arterelor inimii, datorită conţinutului lor bogat de acizi graşi omega-3, grăsimi mononesaturate şi fibre. La rândul lor, migdalele au un conţinut bogat de vitamina E, fibre şi grăsimi sănătoase, ce reduc LDL-ul şi riscul declanşării diabetului. Înlocuind chipsurile sau prăjiturelele cu nucile sau migdalele, vei reuşi să reduci consumul de grăsimi rele.
Cartofii dulci, mai sănătoşi decât cei albi pentru inimă
Cartofii dulci sunt mai sănătoşi pentru inimă decât “fraţii” lor albi. Cu un index glicemic scăzut şi bogaţi în fibre, vitamina A şi licopen, cartofii dulci contribuie din plin la menţinerea sănătăţii inimi.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?