7 aditivi alimentari din fast-food. Iata cum ajungi sa-i consumi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 aditivi alimentari din fast-food. Iata cum ajungi sa-i consumi

5. L-cisteina (E920)

Acesta este un aminoacid care ajuta “afanarea” produselor de patiserie si panificatie. Acestea au un aspect pufos, iar substanta contribuie si la pastrarea aromelor.

6. Tert-butil-hidrochinona (E319)

Este un antioxidant care se gaseste in snaks-uri. Doza maxima recomandata in alimentatie este de 0,02%, insa 5 grame din aceasta substanta te pot omori.

Nu rata nici: Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari

7. Sulfat de amoniu (E517 )

Distribuit de companiile producatoare de substante chimice, acest compus este utilizat in panificatie pentru a ajuta drojdia sa creasca. Sulfatul de amoniu mai este folosit la ingrasaminte, la stingerea incendiilor si la fabricarea bombelor, pana la urma si unele produse de tip fast food sunt adevarate bombe alimentare.

© Prometeus | Stock Free Images

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12/07/2021