Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari
aditivii alimentari - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sausage-1341091_1920

Fie ca vrem sau nu, in mancarea noastra gasim si aditivii alimentari. Oricat de mult ne-am stradui, nu putem sa-i evitam total. Iata cateva curiozitati despre aditivii alimentari, dezvaluite de webmd.com.

1. Unii coloranti alimentari sunt facuti din gandaci

CI 75470 nu va spune nimic. Dar Cochineal? Dar acid carminic? Sau Carmin? Respectivul produs folosit pe post de colorant in prepararea alimentelor si produselor cosmetice sub denumirea de E120 este obtinut prin uscarea si zdrobirea unei specii de gandaci din insulele Canare si Peru. Pentru a obtine 250 g de carmin e nevoie de aproximativ 70.000 de insecte.

2. Ginul tonic are un ingredient folositor impotriva malariei

Chinina este o substanta care anihileaza simptomele malariei si care, totodata, da gustul amarui din apa tonica. Potrivit legendelor urbane, ginul tonic a fost inventat de ofiterii britanici pentru a da un gust mai bun medicamentelor impotriva malariei. Folosit in medicamente, chinina are efecte adverse serioase.

3. Guma de Xantan din dressing-uri

Guma de Xantan sau E415 este inclusa in categoria aditivilor suspecti. Efectele adverse ale acestei substante (alergii, dereglari hormonale, tulburari hepatice etc.) depind de cantitatea si regularitatea cu care se consuma alimentele ce o contin. In general ar trebui sa ocolesti dressing-urile pentru salate, sosurile, inghetatele sau produsele de panificatie care contin acest agent de ingrosare.

Te mai poate interesa si: 5 aditivi alimentari pe care şi tu îi consumi fără să vrei

4. Nu mai mult de 9 pliculete de zaharina pe zi

Ce e prea mult strica, iar asta e valabil si in cazul zaharinei. Potrivit FDA (Autoritatea Americana pentru reglementarea alimentelor si a medicamentelor), nu trebuie consumate mai mult de 9 pliculete de zaharina pe zi.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/03/2021