Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce e in mancarea ta? 8 curiozitati despre aditivii alimentari

aditivii alimentari - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sausage-1341091_1920

5. Sulfitii pot cauza astm

Sulfitii pastreaza culoarea alimentelor si indeparteaza bacteriile care pot aparea in vin, fructe uscate, cartofii congelati, crevetii proaspeti, gemuri si jeleuri. Pentru majoritatea oamenilor sunt inofensive, insa pentru o categorie mica (5%) poate duce la astm. Ca sa previi imbolnavirea ar fi indicat sa ocolesti produsele pe a caror eticheta scrie dioxid de sulf, sulfit de sodium (potasiu), bisulfit sau metabisulfit.

 6. Oxidul de azot se gaseste in tuburile de frisca

Oxidul de azot ajuta motoarele sa mearga mai repede si oamenii sa se relaxeze pe scaunul stomatologic. Mai este folosit si la tuburile de frisca.

7. Colorantii artificiali nu fac copiii mai agitati

Pana nu demult se credea ca hiperactivitatea copiilor este cauzata de colorantii artificiali din alimente. Atat studiile FDA, cat si cele ale autoritatilor europene pentru siguranta alimentelor nu au descoperit nicio legatura directa intre cele doua elemente. Totusi, ideal ar fi sa ocolesti alimentele care contin coloranti artificiali.

8. Aerul, aditiv alimentar

Unele produse precum pufuletii, cerealele sau inghetata contin 50% aer. Produsele “aerisite” costa mai putin si au mai putine calorii.

Te mai poate interesa si: 7 aditivi alimentari pe care ii poti consuma prin fast-food

Imagine de congerdesign de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 09/03/2021