4. Cartofii dulci
La fel ca si pepenele, cartofii dulci sunt omisi tocmai pentru ca sunt dulci. Insa nimeni nu se gandeste la celelalte proprietati cum ar fi continutul bogat de beta caroten, vitamina C, fibre si potasiu care fac din cartofii dulci una dintre cele mai bune si sanatoase legume.
5. Varza rosie
O sursa minunata de fibre, vitaminele A, D si K, minerale si numai 22 de calorii intr-o ceasca de suc. Mai mult decat atat, varza rosie contine antioxidanti ce sporesc enzimele care lupta impotriva celulelor canceroase. Se poate transforma in orice: suc, salata, supa si alte mancaruri delicioase, dar mai ales sanatoase.
Nu rata nici: 5 alimente sanatoase care iti dau multa energie
6. Rosiile in bulion
Multa lume considera rosiile proaspete foarte sanatoase. E adevarat, insa daca le fierbi, tomatele elibereaza licopen, un antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu publicat in 2009 in Journal of Clinical Oncology, consumul de rosii poate preveni cancerul la prostate, dar licopenul este benefic si in cazul altor forme de cancer. Fierbeti rosiile si stocati-le in camara. Le puteti folosi la pizza, sos pentru spaghete, ciorbe, supe si alte feluri de mancare.
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2