7. Suplimentele alimentare
Va pot ajuta sa ajungeti la doza zilnica recomandata si sunt utile iarna cand nu mai puteti sta la soare. Prea multa vitamina D poate fi toxica asa ca este indicat sa ceretu sfatul doctorului pentru o dozare corecta.
8. Ouale
Sunt o solutie rapida si gustoasa pentru mai multa vitamina D. Aceasta se gaseste in galbenus, deci nu il evitati. Nu consumati numai oua pentru aportul zilnic de vitamina D, pentru o inima sanatoasa este recomandat cel mult unul pe zi.
9. Cerealele
Pot contribui si ele la aportul de vitamina D. Ca si la lactate, este necesar insa sa verificati informatiile de pe ambalaj pentru a afla daca contin vitamina D. O portie de cereale cu lapte poate fi un mic dejun perfect, sanatos si hranitor.
10. Ficatul de vita
Contine diversi nutrienti prin care si vitamina D, vitamina A, fier si proteine. Poate contine prea mult colesterol deci ar trebui consumat cu moderatie.
Nu rata nici: 5 beneficii ale vitaminei D. Tu le stiai?
11. Uleiul de ficat de cod
Desi numele nu suna prea atragator, uleiul are aroma de menta sau citrice sau poate fi sub forma de capsule. Poate contine prea multa vitamina, deci atentie la dozaj.
12. Lampile si becurile ultraviolete
Persoanele cu deficienta mare de vitamina D, sau care nu pot face absorbita vitaminei, recurg la aceste lampi cu ultraviolete. Sunt similare cu solarele pentru bronzat dar sunt mai mici. Insa ele, asemena soarelui, poate creste sansele se cancer la piele. Trebuie folosite cu ochelari speciali si numai la indicatia doctorului.
Imagine de PIRO4D de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2