10 motive pentru care femeile japoneze sunt suple. Si nu isi arata varsta! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

10 motive pentru care femeile japoneze sunt suple. Si nu isi arata varsta!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » 10 motive pentru care femeile japoneze sunt suple. Si nu isi arata varsta!
femeile japoneze sunt suple
Credit foto: ID 128709579 © Irina Kharchenko | Dreamstime.com

Daca ai intalnit vreodata japoneze nu ai cum sa nu te fi uimit faptul ca sunt foarte subtiri si ca arata mai tinere decat sunt in realitate. Bucataria nipona si stilul lor de viata le ajuta sa arate sanatosi tineri. Hrana japoneza se bazeaza pe principiile sanatatii si longevitatii asa ca nu e de mirare ca Japonia este tara in care traiesc cele mai multe persoane de peste 100 de ani.

Japonezii nu mananca alimentele in functie de gust. Ei cred in extragerea beneficiilor sanatoase din alimentele lor.

Ia 10 motive pentru care niponele raman suple si nu par sa imbatraneasca.

Beau ceai verde

Japonezii iubesc ceaiul verde. Matcha (praf din ceai verde) este compus din frunze de ceai calitate, uscate si apoi faramitate pana se transforma in pudra. Aceasta este apoi amestecata cu apa fierbinte. Aceasta forma de ceai verde este folosita si in ceremonia ceaiului, o activitate culturala care implica prepararea ceremoniala si prezentarea matcha.

Ceaiul verde nu este doar delicios, ci are si o multime de beneficii: este bogat in antioxidanti care neutralizeaza radicalii liberi si incetinesc imbatranirea. In plus, ajuta la scaderea in greutate, reduce riscul de boli de inima si de cancer.

Potrivit unui studiu din 2006, publicat in JAMA, adultii japonezi care consuma cantitati mari de ceai verde prezinta un risc mai scazut de deces datorita faptului ca nu se confrunta cu boli cardiovasculare. Studiul a mai aratat ca persoanele care beau zilnic cinci cani de ceai verde au o rata a mortalitati cu 25% mai mica.

Consuma alimente fermentate

Japonezii mananca adesea alimente fermentate ca miso, kefir, kombucha, zeama de varza, tempeh si kimchi.

Fermentatia conserva nutrientii naturali din alimente si creeaza enzime benefice, complexul de vitamine B, omega 3 si probiotice.

Fermentatia ajuta bacteriile bune din intestine si descompune alimentele in forme mai digerabile, ajuta digestia, ceea ce inseamna si scaderea in greutate. In plus, sustine eliminarea toxinelor periculoase si a metalelor grele din tesuturi.

Un studiu publicat in 2014 in Jurnalul Antropologia Fiziologica arata ca exista o conexiune intre alimentele fermentate si inmultirea bacteriilor benefice din sistemul intestinal.

Citeste si: Metoda japoneza prin care poti elimina grasimea abdominala

Popularitatea fructelor de mare

Japonezii consuma mai degraba fructe de mare decat carne rosie – care este asociata cu multe probleme de sanatate precum obezitatea, colesterol ridicat si boli inflamatorii.

Orezul sau taiteii insotite diferite tipuri de fructe de mare sunt mancaruri obisnuite in Japonia. Macroul, tonul, somonul si crevetii sunt foarte populari in bucataria japoneza.

Pestele este excelent datorita proteinelor de calitate superioara pe care le furnizeaza, a nutrientilor esentiali si a grasimilor sanatoase, omega 3, care sunt benefice pentru creier, inima si celelalte organe interne.

Omega 3 este folositoare in reducerea grasimii corpului, in special in cea abdominala. In plus, fructele de mare reduc inflamatia din organism si ofera beneficii pentru sistemul nervos.

Omega 3 ajuta si la sanatatea pielii, previne dermatita atopica, psoriasis, acnee si melanom.

Japonezii cred ca beneficiile sunt cu atat mai mari cu cat este pestele mai sanatos preparat. Tocmai de aceea, ei il mananca crud, copt, pe gratar, etc.

Mananca portii mici

Portiile mici fac parte din cultura japoneza. Portiile mai mici inseamna ca mananci mai putin ceea ce te ajuta sa scazi in greutate. Pe farfurii mici, portiile par mai mari ceea ce contribuie la un consum mai mic.

Cand este vorba despre scaderea in greutate, portiile mai mici sunt mai importante decat ce mananci.

Nu rata nici: Un japonez a fost salvat de cancer pulmonar cu aceasta bautura minune. Se prepara asa!

Iata cum procedeaza niponii:

– Nu umplu pana la refuz farfuriile;

– Niciun aliment nu este servit in cantitati mari;

– Proaspat este cel mai bine;

– Fiecare aliment trebuie aranjat intr-un mod in care sa-i scoata in evidenta frumusetea naturala.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 15/11/2024