Ce semnifica culoarea neagra. Trasaturile de caracter ale persoanelor care prefera negrul - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce semnifica culoarea neagra. Trasaturile de caracter ale persoanelor care prefera negrul

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Ce semnifica culoarea neagra. Trasaturile de caracter ale persoanelor care prefera negrul
Ce semnifica culoarea neagra

Cea mai frecventa asociere care se face in legatura cu negrul este cea referitoare la doliu. Vorbim, in acest caz, despre o culoare a durerii. In acelasi timp, insa, negrul poate fi considerat o culoare prietenoasa, atat timp cat se regaseste in tinutele noastre de zi cu zi. Afla, din randurile urmatoare, ce semnifica culoarea neagra si care sunt trasaturile de personalitate ale celor ce prefera negrul.

Semnificatia negrului in istorie

In secolul al XIV-lea, aceasta culoare era specifica clerului si Casei Regale. Ulterior, a fost preluata si de poetii englezi din perioada Romantismului.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

In Imperiul Roman, facea trimitere la magia neagra si era considerata o culoare a mortii.

In Egiptul Antic, insa, era culoarea fertilitatii si a zeului Anubis, despre care se stia ca protejeaza mortii de cele rele.

In Grecia Antica, negrul era specific poetilor.

Citeste si: Ce semnifica culoarea verde. Efectele culorii verzi asupra psihicului uman

Ce semnifica culoarea neagra

Negrul, o combinatie a tuturor culorilor, este, cu siguranta, o culoarea controversata. Daca ne gandim la little black dress, piesa vestimentara pe care aproape orice femeie o are in dressing, negrul este cu certitudine culoarea elegantei si sofisticarii. Dar in egala masura vorbeste si despre intuneric, facand, in acest caz, trimitere la lumea de dincolo, a demonilor. Pe de alta parte, insa, negrul este culoarea vesmintelor purtate de preoti, simbol al supunerii fata de Dumnezeu.

Lista de semnificatii ale acestei culori este, asadar, una destul de lunga. Negrul simbolizeaza: eleganta, stil, rafinament, formalism, seriozitate, putere, absenta, mister, moarte, doliu, tristete, nefericire, angoasa, manie, revolta, anarhism.

Referitor la efectele fiziologice pe care aceasta culoarea le are asupra oamenilor, trebuie sa stii ca expunerea la negru favorizeaza reducerea activitatii metabolice.

Acum ca ai aflat ce semnifica culoarea neagra, descopera si trasaturile de personalitate ale celor care poarta frecvent aceasta culoare.

Te mai poate interesa: Ce semnifica culoarea alb. Trasaturile de personalitate ale celor care prefera albul

Trasaturile de personalitate ale celor care poarta negru

Oamenii care iubesc negrul sunt adeseori greu de „citit” si de inteles, dar merita efortul de a incerca sa-i cunosti si sa le descoperi tainele.

Dupa cum mentionam anterior, persoanele care poarta negru sunt elegante si sofisticate, dar in egala masura poate fi vorba despre persoane coplesite de tristete si durere.

Acesti oameni sunt conservatori si seriosi, demni si realisti. Totodata, sunt persoane carora le place sa se invaluie intr-o aura de mister. Sunt spirituali si foarte inteligenti, au trairi profunde si dorinte dintre cele mai arzatoare.

O trasatura comuna a tuturor celor care iubesc negrul este dorinta de a nu iesi in evidenta, de a fi usor trecuti cu vederea. Din pacate, nu intotdeauna acesti oameni au o energie buna, si ne referim aici in special la aceia coplesiti de emotii negative. Interactiunea cu acestia este oarecum dificila, fiind nevoie de destul de multa bunavointa din partea interlocutorului pentru ca interactiunea sa nu se transforme intr-una complet neplacuta.   

Nu rata nici Semnificatia culorilor. Ce simbolistica are fiecare culoare 

Image by Mylene2401 from Pixabay

Data articol: 12/09/2021