Atat in cazul barbatilor, cat si al femeilor, in ultimii ani se inregistreaza o scadere a perioadei de somn de la 7-8 ore la numa 6-7 ore pe noapte. Poate ca diferenta ti se pare minora insa in ceea ce priveste organismul este o mare schimbare in rau.
In timpul zilei, corpul munceste din greu pentru a te tine concentrat pe ceea ce ai de facut, tocmai de aceea are nevoie de o perioada propice pentru a se odihni, reface si reincarca pentru a o lua de la capat a doua zi.
Cei mai multi dintre oameni cred ca daca nu se odihnesc suficient noaptea vor fi obositi sau poate un pic ametiti in ziua urmatoare. Nimic ce nu ar putea rezolva o ceasca de cafea, nu-i asa? Cafeaua poate ajuta, insa cafeina in exces este o solutie de moment pentru a rezolva o problema permanenta.
Lipsa de somn si sanatatea
Lipsa somnului se numara printre factorii unor probleme grave de sanatate, insa si poate declansa alte afectiuni. Studiile au aratat ca persoanele ca care dorm mai putin de sase ore pe noapte prezinta un risc crescut de a se confrunta cu boli ale inimii.
In 2001, in European Heart Journal au fost citate 15 studii medicale la care au fost implicati aproape 475.000 de oameni si s-a aflat ca persoanele cu un ciclu mai mic de somn prezinta un risc cu 48% mai mare de a dezvolta sau a muri din cauza unor boli coronariene. In plus, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia, aceste persoane prezentau un risc cu 15% mai mare de a se confrunta cu un atac de cord sau chiar de a muri din cauza lui.
In acelasi, studiu a stabilit ca exista legaturi intre excesul de somn – cei ce dorm mai mult de noua ore pe noapte au un risc cu 38% mai mare de a dezvolta sau a muri din cauza unor boli coronariene si un risc crescut cu 65% de atac de cord. Asadar, ca in orice alt domeniu si aici moderatia este cheia.
Citeste si: Ai obiceiul sa mananci seara tarziu si noaptea? Iata 4 beneficii surprinzatoare
Distractiile zilnice si tehnologia
In ziua de astazi este greu sa ai un somn bun de noapte. Oamenii raporteaza nivele ridicate de stres cauzate de lucruri precum munca, evenimente curente, probleme de familie si alt factori care nu afectau generatiile trecute. De asemenea, acum tehnologia este folosita tehnologia care afecteaza ciclurile somnului fara ca oamenii sa-si dea seama de seama.
Exista posibilitatea de a achizitiona medicamente care sa creeze somn artificial insa in cazul multor persoane acestea pot da dependenta. Ca intotdeauna mama natura ofera solutii naturale pentru rezolvarea acestei probleme.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?