Shop
Ultimele 100 de articole

Cand nu e bine sa faci nunta. Recomandarile preotilor pentru o casnicie trainica

30 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Cand nu e bine sa faci nunta

Daca urmeaza sa faci pasul cel mare in viitorul apropiat, dar inca nu i-ai stabilit data, informatiile din randurile urmatoare iti vor fi, cu siguranta, de ajutor. Primul lucru pe care trebuie sa-l stabilesti atunci cand incepi organizarea nuntii este data la care aceasta urmeaza sa aiba loc. Afla, in continuare, cand nu e bine sa faci nunta si respecta, pe cat posibil, recomandarile facute de preoti, ca sa ai o casnicie trainica.

E bine sa faci nunta in luna mai? Ce spun preotii

Nunta este unul dintre evenimentele majore din viata unui om, alaturi de acela al nasterii copiilor. Sunt momente memorabile, la care fiecare dintre noi se gandeste cu emotie si bucurie intreaga viata.

Referindu-ne strict la nunta ca la unul dintre cele mai frumoase evenimente din viata unui om, este de inteles de ce multi aleg sa tina seama de absolut toate obiceiurile, superstitiile si randuielile specifice pentru a avea o casnicie lunga si fericita. Multi viitori miri evita, spre exemplu, sa-si organizeze nunta in luna mai, existand credinta ca nuntile facute in aceasta luna se destrama repede. Preotii spun, insa, ca este doar o superstitie fara fundamente religioase si ne sfatuiesc sa tinem seama doar de temeiurile teologice, canonice sau liturgice.

Te mai poate interesa: Cand nu e bine sa faci cununia civila. Lucruri de care este bine sa tii cont ca sa ai o casnicie lunga si fericita

Cand nu e bine sa faci nunta in 2021

Iata, asadar, cand nu e bine sa faci nunta in anul care vine:

Preotii spun ca savarsirea cununiei urmata de petrecerea de nunta in zilele mentionate mai sus inseamna o sfidare si o batjocorire a randuielilor bisericesti. Asta deoarece permiti ca bucuria duhovniceasca prilejuita de aceste sarbatori sa fie umbrita de bucuria lumeasca, a petrecerii.  Nerespectarea zilelor sfinte poate atrage neintelegerea intre soti si chiar destramarea casniciei. Asadar, legaturile realizate in aceste zile nu sunt durabile.

Citeste si: Cand nu e bine sa faci botez. Care sunt exceptiile!

Ce sunt si cand pica praznicele imparatesti in 2021

Praznicele imparatesti sunt sarbatori inchinate preamaririi lui Dumnezeu sau uneia din Persoanele Sfintei Treimi, indeosebi Mantuitorului Iisus Hristos. Exista doua tipuri de praznice imparatesti: cele cu data fixa si cele cu data variabila. In niciunul din cele doua cazuri nu se fac nunti.

Praznicele cu data fixa sunt: Craciunul (25 decembrie), Taierea imprejur (1 ianuarie), Botezul Domnului (6 ianuarie), Intampinarea Domnului (2 februarie), Schimbarea la Fata (6 august) si Inaltarea Sfintei Cruci (14 septembrie).

Praznicele cu data variabila pica, in 2021, astfel: Duminica Floriilor (25 aprilie), Pastele (2 mai), Inaltarea Domnului (10 iunie), Rusaliile (20 iunie), Sfanta Treime (21 iunie).

Imagine de Pexels de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.