Cand nu e bine sa faci cununia civila. Lucruri de care este bine sa tii cont ca sa ai o casnicie lunga si fericita - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cand nu e bine sa faci cununia civila. Lucruri de care este bine sa tii cont ca sa ai o casnicie lunga si fericita

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Cand nu e bine sa faci cununia civila. Lucruri de care este bine sa tii cont ca sa ai o casnicie lunga si fericita
Cand nu e bine sa faci cununia civila- sfatulparintilor.ro - pixabay_com - wedding-4476286_1920
Credit foto: Image by congerdesign from Pixabay

Cununia civila este, in ziua de azi, cea mai la indemana metoda de unire a destinelor in mod oficial. Si asta intrucat implica un minimum de efort. Desi cununia civila nu este supusa atator rigori ca cea religioasa, exista, totusi, o serie de credinte legate de aceasta, de care batranii te sfatuiesc sa tii seama pentru a-ti merge bine in casnicie. Afla, in randurile urmatoare, cand nu e bine sa faci cununia civila.

Se poate face cununie civila in post?

Stii, cu siguranta, ca nu te poti casatori religios in post, deoarece preotii nu savarsesc taina cununiei in aceasta perioada. Cununia civila nu este, insa, supusa acestei rigori. Te poti cununa civil in post, cu conditia ca actul oficializarii relatiei sa nu fie urmat de niciun fel petrecere.

Iar daca termenul „petrecere” te duce cu gandul la mancare, bautura si dans, trebuie sa stii ca, din punct de vedere religios, este considerata „petrecere” chiar si o masa la care participa cateva persoane apropiate. Ei, bine, da, socializarea si buna-dispozitie sunt considerate pacate in post, perioada pe care preotii ne sfatuiesc s-o petrecem in smerenie si rugaciune.

Deci, daca esti o persoana credincioasa si tii sa faci cununia civila in aceasta perioada, renunta la cutuma petrecerii de dupa.

Citeste si: De ce nu trebuie sa vada mirele rochia miresei. Superstitii din batrani

Cand nu e bine sa faci cununia civila

O superstitie celebra este cea referitoare la casatoriile din luna mai. Fie ca vorbim despre cununia religioasa sau despre cea civila, se zice ca niciuna dintre ele nu este bine sa aiba loc in aceasta luna. Exista credinta ca relatiile oficializate acum se vor destrama repede.  

Explicatia este urmatoarea: in mai, florile isi pierd din farmec. Prin analogie, relatiile celor care aleg sa se casatoreasca in aceasta luna vor avea un inceput frumos, dar se vor „ofili” repede.

De asemenea, exista credinta ca nu este bine sa faci cununia in zilele de marti, miercuri sau vineri. Totodata, este de rau augur sa te casatoresti de ziua ta de nastere sau de ziua de nastere a partenerului.

Daca ai frati care urmeaza sa se casatoreasca, evita sa-ti planifici cununia in acelasi an in care o fac ei. Se crede ca acela dintre frati care se va casatori al doilea intr-un an va avea o casnicie sortita esecului.

Acum ca ai aflat cand nu e bine sa faci cununia civila, sa facem un rezumat: nu in post, nu in mai, nu martea, miercurea si vinerea si nu in acelasi an cu vreunul dintre fratii tai.

Cat adevar si cat mit exista in aceste credinte nu stim, stim insa ca paza buna trece primejdia rea. Si ca s-o spunem pe sleau, din 365 de zile cate sunt intr-un an, raman suficiente zile in care poti sa faci pasul cel mare fara teama ca ceva rau ar putea sa se intample.

Image by congerdesign from Pixabay

Data articol: 23/08/2023