4 lucruri pe care trebuie sa le afli despre cel de-al treilea ochi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 lucruri pe care trebuie sa le afli despre cel de-al treilea ochi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 4 lucruri pe care trebuie sa le afli despre cel de-al treilea ochi
despre cel de-al treilea ochi
Credit foto: Pixabay.com

Localizata aproape in centrul creierului, micuta glanda pineala, care secreta neurohormonul melatonina, a starnit si inca starneste o multime de discutii.

Potrivit unor studii recente, cresc sansele de a te confrunta cu o boala precum cancerul daca, noaptea, te expui prea mult luminii artificale, daca lucrezi in schimburi de noapte sau te culci tarziu. Prin afectarea legaturii glanda pineala/melatonina si ritmul circadian se deschid usile nu catre perceptie, ci catre boli si diverse tulburari de sanatate. Un studiu realizat de catre Universitatea Vanderbilt a descoperit asociatiile intre dereglarea ritmului circadian si bolile de inima, diabetul si obezitatea.

Prin afectarea functionarii glandei pineale (sau cel de-al treilea ochi cum mai este cunoscuta) este influentata negativ abilitatea genetica de a gestiona diverse probleme de sanatate.

Nu este de mirare, asadar, ca in jurul glandei pineale s-au tesut tot felul de povesti fantastice legate de functiile sale asa-zis mistice, ca si de puterea sa de a divide si aduce lumina in vietile noastre intunecate.

„Nu intelegem in totalitate glanda pineala. In ea au fost gasite numeroase molecule, unele dintre ele unice si noi nu stim inca ce functii indeplinesc ele, in afara de sinteza si secretarea melatoninei care este controlata de ceasul interior si modulata de lumina. Orice altceva este pur si simplu speculativ”, a declarat profesorul in pshihologie si neurologie la Universitatea Michigan, Jimo Borjigin.

Discernerea intre stiinta si speculatie legat de rolul glandei pineale nu a fost deloc o sarcina usoara devreme ce mult inainte de Rene Descartes despre ea se credea ca este locul in care este asezat sufletul – desi nu exista nicio dovada in aceasta privinta.

Citeste si: Tu ai al treilea ochi activat? Ce se intampla ULUITOR atunci cand ti se activeaza al treilea ochi​

Cel de-al treilea ochi si teosofia

Oamenii de stiinta din prezent au inteles ca glanda pineala a inceput, probabil, ca un ochi care primeste semnale de la lumina. Indiferent ca este singurul ochi intrat in creier dupa ce sarcinile sale perceptive au fost preluate de cei doi ochi sau este cel de-al treilea ochi care are o conexiune spirituala si fizica cu o stare evolutiva – stiinta si speculatia merg cap la cap de secole.

Culturile antice sunt pline de creaturi puternice cu un ochi sau trei, de la Shiva pana la Ciclopi. Asociatiile pot fi gasite in hinduism, cea de-a saptea chakra Sahasrara seamana cu glanda pineala, fiind responsabila de eliberarea karmei, starea fizica de meditatie, reprezentand legatura cu Sursa Universala de Energie si Constiinta Colectiva. Teosofilii, care au studiat ceea ce ei considera cunostinte ascunse oamenilor de rand, cred ca glanda pineala este un motor al evolutiei umane.

In vreme ce cel de-al treilea ochi al lui Homo sapiens s-a transformat odata cu trecerea anilor in glanda pineala, astazi se gasesc animale care au si ele al treilea ochi.

Te mai poate interesa si: Deschiderea celui de-al treilea ochi. Atentie la ce-ti doresti!

Ceea ce a fost odata ascuns astazi este dezvaluit

Borjigin impreuna cu echipa sa au studiat din greu modul in care glanda pineala si melatonina regleaza viata umana.

„Ceasul intern controleaza toate aspectele vietii noastre inclusiv din punct de vedere psihologic si comportamental si melatonina este cel mai bun marker pentru a decoda ritmul circadian atat la oameni cat si la animale. In trecut, din cauza limitarilor tehnologice, era dificil sa studiem proprietatile ritmului circadian la animale. In laboratorul nostru, putem analiza secretia de melatonina timp de 4-10 saptamani la acelasi animal”, a punctat Borjigin.

Fotografiile realizate in laborator la rezolutii mari i-a ajutat pe cercetatori sa inteleaga modul in care melatonina, eliberata in timpul somnului, ajuta la repararea creierului si la sincronizarea corpului cu rotatia pamantului. Melatonina este un antioxidant puternic ce se gaseste in plante si la animale si in fiecare an aflam noi lucruri despre abilitatea sa de a ajuta in cazul bolilor autoimune, afectiunilor cronice si neurodegenerare.

„In laborator monitorizam secretia melatoninei in diverse medii – in caz de poluare, de manipulare a dietei – pentru a descoperi mai multe despre raspunsul circadian la mediu.”, a explicat omul e stiinta.

Lumina artificiala = mediu intunecat

Diverse studii, unele realizate de universitati prestigioase precum Universitatea Harvard au demonstrat impactul negativ pe care lumina artificiala il are asupra sanatatii. Ea contribuie la cresterea riscului de cancer.

S-a stabilit ca exista o corelatie intre afectarea ritmului circadian si a producerii de melatonina si un risc marit de cancer. Astfel, potrivit studiilor printre femeile expuse noaptea pentru o perioada mai lunga de timp luminii artificiale rata de cancer la san a crescut vertiginos. Dupa descoperirea becului oamenii au marit, in mod artificial, ziua. Merg mai tarziu la culcare, dorm cu lumina aprinsa, iar durata somnului este mai mica, motiv pentru care multi oameni isi strica starea de sanatate.

Daca vrei sa ai o stare de sanatate mai buna dormi intr-o camera intunecata. Foloseste mai putina lumina artificiala. Trage storurile. Afectarea ritmului circadian este cancerigen pentru oameni.

Cel de-al treilea ochi

Intrucat glanda pineala/cel de-al treilea ochi raman componente singulare ale unui creier binar in jurul sau s-a dezvoltat tot feluri de explicatii legate de abilitatile sale spirituale si supranaturale.

Sursa: simplecapacity.com

foto: Pixabay.com

Data articol: 01/01/2022