10 pasi dovediti stiintific care te ajuta sa fii fericit - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 pasi dovediti stiintific care te ajuta sa fii fericit

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 10 pasi dovediti stiintific care te ajuta sa fii fericit
pasi care te ajuta sa fii fericit
Credit foto: Imagine de fancycrave1 de la Pixabay

Te lupti din greu pentru a fi fericit? Ai citit si auzit o multime de teorii legate de ce ii face sau nu ii face pe oameni fericiti si nu stii care dintre ele este adevarata si care falsa? Nu esti singurul care s-a confruntat cu o astfel de situatie. Iata cateva idei desprinse din volumul The How of Happiness. Multi oameni au fost salvati de la depresie si confuzie dupa ce au citit cartea. Cu siguranta ca te poti ajuta si pe tine sa ai o viata mai fericita.

Iata, asadar, 10 pasi dovediti stiintific care te ajuta sa fii fericit.

Lucrurile materiale nu-ti aduc fericirea pe termen lung

S-ar putea sa fie una dintre cele mai socante iei pe care le-ai citit in ultima vreme: ca fericirea pe termen lung nu depinde de lucrurile materiale. Dupa ce au fost analizati mai multi oameni extrem de bogati, cercetatorii au concluzionat: odata ce nevoile de baza au fost rezolvate mai multi bani scad nivelul fericirii si nu il cresc asa cum s-ar crede.

Micile bucurii ale vietii. Nu uita de ele daca vrei sa fii fericit!

Practicarea gratitudinii

Multi dintre oamenii de succes practica recunostinta si, adesea, vorbesc despre asta. Stiinta a aratat ca practicarea regulata a gratitudinii te poate ajuta sa fii fericit pe termen lung.

Fii generos cu ceilalti

Poti ca, saptamanal, sa faci munca de voluntariat sau sa oferi bani unui strain. Acest lucru va avea un impact pozitiv puternic asupra modului in care te simti in ziua respectiva. Adopta o mentalitate a abundentei. Stii ca banii se vor intoarce la tine.

„Mii de lumanari pot fi aprinse de la flacara unei singure lumanari şi durata acesteia nu va fi scurtata. Fericirea niciodata nu scade daca este impartita” – Buddha

Savureaza momentul

Cand esti recunoscator, apreciezi tot ceea ce ai. Cand savurezi ceva, este incantat de cat de minunat este sa-l/o experimentezi.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/03/2024