Ingrediente
1 varza acra mai mare (vreo 2 kg)
300 gr kaiser
500 ml suc de rosii
cimbru uscat
piper boabe
sare daca mai este cazul
foi de dafin
Ingrediente
300 gr faina
5 oua
300 gr zahar
200 gr unt
150 ml lapte
4 linguri cacao
1 lingurita si jumatate de cafea solubila
2 linguri rom
2 pachetele zahar vanilat
Ingrediente
Aluat:
500 gr faina
300 ml lapte
50 gr unt topit
25 gr drojdie
1 lingurita de sare
1 lingurita de zahar
Ingrediente
1 pachet foi de placinta
5 oua
1 pachet de unt
250 gr telemea
200 gr smantana
1 kg branza dulce
INGREDIENTE:
-1 kg spanac proaspat (curatat de codite)
-2 cepe mai mici
-1 lingura pasta de tomate
-4 catei de usturoi
-1 lingura de faina
-sare
-2 linguri de ulei
Ingrediente
-un pahar cu lapte batut, sana sau iaurt
-1 ou
-2 linguri ulei
-2 linguri zahar
-1 pahar faina
Ingrediente: 5 rosii 1 paine bagheta busuioc tocat ulei de masline 4-5catei de usturoi sare
Ingrediente: 2 oua 200 ml ulei sau unt topit 300 gr iaurt 400 gr faina 200 gr zahar 2 linguri cacao 1 plic praf de copt
Ingrediente
-400 gr penne rigate
-500 ml lapte
-200 gr cascaval
-100 gr branza telemea
-40 gr faina (adica 1 lingura)
-25 gr unt
-sare, piper
Ingrediente
Aluat
-400 gr faina
-200 gr unt
-un praf de sare
-50-100 ml apa (cata este nevoie sa iasa un aluat tare)
Va recomandam azi o reteta de paine de casa cu masline. Veti uimi intreaga familie cu gustul bun si savuros. Pofta buna! Ingrediente -500 gr faina -1 lingurita rasa de sare -1 cub de drojdie proaspata(25 grame) -3
Pentru a incheia anul cum se cuvine si pentru a-l primi pe cel nou cu bucurie, gospodinele prepara minunatii de torturi. Iata propunerea noastra de azi: Tort cu ciocolata si visine.
INGREDIENTE: -1 kg faina -2 cani de ulei -1 cana apa -300 gr rahat -1 lingura zahar -1 plic drojdie uscata -un praf de sare -zahar pudra pentru ornat PREPARARE: Se amesteca drojdia, sarea si zaharul cu apa calduta.
INGREDIENTE: -1 pepene galben -3 linguri de miere -3 albusuri -5 linguri de zahar PREPARARE: Pepenele se curata de coaja si se face pasta cu ajutorul robotului. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Se amesteca pasta cu mierea de
Ingrediente: Blat de pizza: 150 ml apa 1/2 lingurita de zahar 15 gr drojdie 225 gr faina 1 lingurita rasa cu sare 3 linguri ulei de masline Umplutura: 200 gr ciuperci proaspete 100 gr masline negre feliate 150 gr
INGREDIENTE BLAT: -4 oua mari -2 cesti zahar -1 1/2 cesti faina -3 linguri cacao -5 linguri ulei -5 linguri apa -un praf de sare CREMA DIPLOMAT: -4 oua -150-200 gr zahar -500 ml frisca -esenta de lamaie sau portocala
INGREDIENTE -4 oua -1 kg faina -500 ml lapte -100 ml ulei -250 gr zahar -1 cubulet de drojdie -coaja de lamaie -esenta de rom -1 borcan de dulceata (eu am pus de prune) -200 gr nuca macinata -un praf
INGREDIENTE -300 gr orez -1,5 kg lapte -300 gr zahar -scortisoara macinata -scortisoara batoane pentru decor -coaja de lamaie PREPARARE: Orezul se spala in mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand incepe
INGREDIENTE -500 gr faina -25 gr drojdie -3 linguri de zahar -150 gr margarina -1 ou -un praf de sare -1 fiola esenta de rom sau vanilie -100 ml lapte -300 gr marmelada -150 gr miez de nuca macinat -1
INGREDIENTE ALUAT DE TARTA: -300 ml apa minerala -300 ml ulei -un praf de sare -faina cat cuprinde UMPLUTURA: -500 gr branza dulce de vaci -1 pachet pudding de vanilie -7 oua -300 gr visine (congelate,proaspete sau din compot) fara