LALY, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 5 din 6
Ultimele

LALY

Ciorbita de purcel

INGREDIENTE -500 gr carne de purcel -1 ceapa -2 rosii -2 morcovi -1 telina -1 pastarnac -2-3 linguri bulion -leustean verde -bors dupa gust PREPARARE: Se taie carnea (in cazul meu am folosit oase de purcel,asta a fost dorinta baiatului

13 octombrie 2011

Supa de galuste

INGREDIENTE -3 morcovi -1 telina mijlocie -1 pastarnac -2 cepe -500 gr carne de pui -2-3 oua -1 ceasca de gris -patrunjel tocat -sare dupa gust PREPARARE: Se spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se

13 octombrie 2011

Briose cu cascaval

INGREDIENTE -1oo gr kaizer sau bacon -100 gr masline verzi si negre -250 gr faina -50 gr cascaval ras -250 ml lapte -50 ml ulei -1 ou -1/2 pachet de drojdie -1 lingurita sare -1 ou pentru uns PREPARARE: Se

13 octombrie 2011

Ostropel de pui

INGREDIENTE: -500 g ciocanele de pui -1 ceapa -3 catei de usturoi -foi de dafin,piper,cimbru -500 ml suc de rosii -1 pahar de vin alb (100 ml) -patrunjel tocat -3 linguri cu ulei -2 cutii rosii in bulion PREPARARE: Se

13 octombrie 2011

Gogosi pufoase

INGREDIENTE -2 kg faina -40 g drojdie proaspata -1 lingurita sare -200 g zahar tos -2 oua -coaja de la o lamiie -1,5 l apa minerala -1 l ulei -1 fiola esenta de lamaie -100 ml lapte PREPARARE: Din drojdie,lapte

12 octombrie 2011

Fursecuri cu stafide

INGREDIENTE -4 oua -1 pachet de unt -100 gr stafide -200 gr zahar -300 gr faina -esenta rom,lamaie,etc -un praf de sare -4-5 linguri de rom PREPARARE; Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat

12 octombrie 2011

Rulada cu dovleac

INGREDIENTE ALUAT: -300 ml apa minerala -300 ml ulei -un praf de sare -faina cat cuprinde UMPLUTURA: -dovleac -zahar -scortisoara macinata PREPARARE: Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun

12 octombrie 2011

Suberek

INGREDIENTE ALUAT: -1 kg faina -sare -2 linguri ulei de masline -apa calduta   UMPLUTURA: -800 gr carne tocata amestec (porc si vita) -1 ceapa -1 ou   PREPARARE: Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic

12 octombrie 2011

Gogosele din cartofi si branza

INGREDIENTE -1 kg de cartofi -100 gr branza telemea -2 oua -5 linguri de faina -sare -piper -ulei PREPARARE; Se fierb cartofii in coaja,se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale,faina si branza.Se condimenteaza dupa gust.Se

12 octombrie 2011

Musaca de cartofi

INGREDIENTE -1 kg cartofi -800 gr carne -2 cepe potrivite -200 ml suc de rosii -1 ou -1 lingura de unt -sare,piper -patrunjel verde PREPARARE: Punem cartofii la fiert in coaja dupa ce i-am spalat bine.Intre timp pregatim umplutura:tocam ceapa

12 octombrie 2011

Chec aperitiv

INGREDIENTE -200 gr faina -6 oua -100 gr masline negre fara samburi -100 gr masline verzi fara samburi -400 gr sunca,salam,kaizer su ce mezeluri aveti -150 gr telemea de oaie -200 ml lapte -2 felii de gogosar murat -4 linguri

12 octombrie 2011

Zacusca de vinete

INGREDIENTE -5 kg de vinete -2 kg ardei gras rosu -2 kg gogosari -1 kg ceapa -500 ml ulei -1 l bulion de rosii -sare,piper,foi de dafin PREPARARE: Se coc pe rand vinetele,ardeii si gogosarii.Vinetele se lasa la scurs aproximativ

12 octombrie 2011

Vinete la borcan

INGREDIENTE -vinete -ulei -aspirina PREPARARE: Se aleg vinete coapte,sanatoase.Se coc,apoi se lasa sa se scurga.Dupa ce s-au scurs se pun in borcane sterilizate in prealabil. Se lasa distanta cam de 1 cm deasupra fiecarui borcan.Punem deasupra o aspirina si se

12 octombrie 2011

Muraturi asortate

INGREDIENTE -2kg de conopida -500 gr ardei gras rosu -500 gr morcovi -5 dovlecei -2-3 radacini de hrean -350 ml otet -50 gr zahar -50 gr sare -2 l apa -piper boabe -frunze de marar PREPARARE: 1.Se spala legumele si

12 octombrie 2011

Gogosari in otet

Ingrediente: -5 kg gogosari taiati in sferturi sau jumatati -1 kg zahar -150 gr sare -1 kg otet -foi de dafin,boabe de mustar -boabe de piper -crengute de visin   Preparare: 1.Se spala gogosarii si se sterg.Se taie jumatati daca

12 octombrie 2011

Muraturi castraveti bulgaresti

Ingrediente: -castraveti cornisor -zahar -sare grunjoasa -otet -marar -ceapa -boabe de mustar Preparare: 1.Se spala castravetii si se taie la capete.Ceapa se curata si se taie rondele. 2.Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele,apoi castravetii in picioare.Se

12 octombrie 2011

Compot de prune

Ingrediente: -prune -zahar -apa   Preparare: 1.Se spala prunele si se lasa la scurs.Se spala borcane de 800 gr,apoi se sterilizeaza in cuptorul incins cu usa intredeschisa. 2.Se asaza prunele in borcane,peste care se adauga 3 linguri de zahar.Se completeaza

12 octombrie 2011

Foccacia de cartofi cu cascaval si carnaciori uscati

INGREDIENTE Aluat: -400 gr faina alba -150 gr cartofi -180 ml apa calduta -30 gr untura 25 gr drojdie -1 lingura ulei de masline -sare TOPPING: -250 gr carnaciori proaspeti, de preferinta cat mai uscati si cu grasime cat mai

11 octombrie 2011

Tocanita cu cartofi si carne

Ingrediente 1 kg cartofi (eu am pus si albi si rosii) 2 ardei grasi verzi 1 ardei gras rosu 1 morcov 2 cepe 500 g carne macra (fara grasime) 50 ml ulei 3 linguri pasta de tomate leustean verde  

11 octombrie 2011

Paine „Floarea soarelui”

Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 3 oua 1 lingurita de sare 50 gr drojdie 100 ml ulei 50 ml ulei pentru uns seminte de mac

11 octombrie 2011