Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Tudor. Origini grecesti si numeroase variante

03 martie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Tudor

Semnificatia numelui Tudor se pare ca vine din greaca, derivat din numele Theodoros care se traduce “darul lui Dumnezeu”, „theos” insemnand „Dumnezeu” si „doron” se traduce „dar”.

Unii spun ca semnificatia numelui Tudor este de provenienta celtica si vine din „Teutorigos” care inseamna „conducatorul poporului”.

Tudor apare in mai multe variante, printre care Theodor/Teodor (englezesc), Theo (american), Tewodros (amharica), Toshe (macedoniana), Toros (armeniana), Todor (bulgara, macedoniana, sarba), Tivadar, Tódor (maghiara), Toše, Fedor, Fedya (rusa), Fedir (ucrainiana).

Citeste si: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Semnificatia in mai multe tari si culturi

Tudor este un nume des intalnit in limba romana. La noi acest nume se gaseste si ca nume de familie, nu doar prenume.

Semnificatia numelui Tudor are legatura si cu credinta. A fost numele purtat de mai multi sfinti, inclusiv Theodore din Amasea, un soldat grec din secolul al IV-lea. Praznuirea lui se face la 17 februarie la ortodocsi si pe 9 noiembrie la catolici. 

De asemenea, printre figurile bisericesti care au purtat acest nume se numara si  Teodor de Canterbury, al optulea arhiepiscop de Canterbury. Este cunoscut mai ales pentru reformele sale in Biserica Ortodoxa din Insulele Britanice. Acest nume a fost purtat si de doi suverani pontifi.

Nu rata nici: Semnificatia numelui Rares. Ce spune astrologia si de unde vine

Semnificatia numelui Tudor – calitati si defecte

Tudor se spune ca este un om placut, prietenos si simpatic, care poseda un anumit farmec si un aer de superioritate. Sensibil si de ajutor, el isi propune sa-i multumeasca pe ceilalti si spera sa fie placut in schimb.

Cu toate acestea, nu ar trebui sa judecam niciodata o carte dupa coperta sa, deoarece Tudor este de fapt destul de exigent, poate fi extrem de selectiv si este destul de perfectionist.

Atentia la detalii se poate observa in aspectul sau fizic elegant si rafinat. Este foarte atasat de familia sa, uraste violenta si se retrage cand vede un conflict.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de OSCAR TRIANA de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.