Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Paul. De unde vine si ce inseamna

14 februarie 2021, , Vizualizări:
Azi vorbim despre semnificatia numelui Paul, originile lui si formele intalnite prin alte colturi de lume.

Cand alegi un nume pentru copilul tau vrei sa sune bine si sa aiba si o semnificatie aparte. Azi vorbim despre semnificatia numelui Paul, originile lui si formele intalnite prin alte colturi de lume.

Paul este o denumire masculina comuna in tari si etnii cu mostenire crestina (ortodoxie orientala, catolicism, protestantism) si, dincolo de Europa, in comunitatile religioase crestine din intreaga lume.

Semnificatia numelui Paul a existat inca din epoca romana. Deriva de la numele de familie roman “Paulus” sau “Paullus” si inseamna „mic” sau „umil”.

Paulus a fost un nume extrem de popular in Roma Antica. In epoca clasica a fost folosit pentru a distinge minorul a doua persoane din aceeasi familie care poarta acelasi nume.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui Paul in crestinism

Semnificatia numelui Paul in crestinism vine de la Sfantul Apostol Pavel, considerat de crestini un important lider al bisericii crestine a carui poveste incepe in Noul Testament. Varianta evreiasca pentru Paul a fost Saul.

Numele Paul este comun, cu variatii, in toate limbile europene (de exemplu, engleza, franceza, spaniola, catalana, portugheza, italiana, germana, olandeza, scandinava, greaca, rusa, georgiana).

Versiunile feminine sunt Paula, Pauline, Paulina si Paulette.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Rares. Ce spune astrologia si de unde vine

Semnificatia numelui Paul – calitati si defecte

Sociabil, curios si independent, Paul iubeste libertatea. Bun in relatii si negocieri, Paul se adapteaza usor in orice mediu. Nu-i place sa i se spuna ce sa faca si nici nu are prea multa rabdare.

Distins si atragator, nu ii lipseste farmecul, desi nu este intotdeauna constient de acest fapt. Performanta lui profesionala este importanta pentru el, desi ritmul lui este oarecum inconsistent. El poseda abilitati fantastice de organizare si este mai apt sa dea ordine decat sa le indeplineasca.

Poate fi distant si putin arogant si, prin urmare, uneori nesuferit. Cu putina toleranta si chiar mai putina rabdare, este capabil de crize impresionante de furie.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Photo by Joan Montano from Pexels

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.