Semnificatia numelui Noah. De unde vine si cum se traduce - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Noah. De unde vine si cum se traduce

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Noah. De unde vine si cum se traduce
Semnificatia numelui Noah

Cand trebuie sa alegi numele copilului tau iti trec prin cap tot felul de nume. Si pentru ca nu este usor, azi iti vorbim despre semnificatia numelui Noah.

Semnificatia numelui Noah te poate convinge sa alegi acest nume pentru baiatul tau. Este incarcat de simbolistica si in zilele noastre este tot mai des preferat de parinti.

Noah este un nume de origine ebraica, derivat din numele ebraic „Noach”, care inseamna „odihna, confort”. Noah este un nume derivat cel mai probabil din figura biblica Noe.

De asemenea,o alta explicatie spune ca numele Noah este derivat din radacina ebraica care inseamna „a mangaia” (nahum) cu consoana finala cazuta.

Citeste si: Semnificatia numelui Cristian. Ce se spune despre cei care poarta acest nume

Semnificatia numelui Noah, legatura cu Dumnezeu

Cum spuneam, numele Noah a fost derivat din figura biblica Noe si provine din cuvantul babilonian „nukhu” care inseamna odihna sau liniste. Poate fi derivat si din cuvantul ebraic „nahum” care inseamna “a mangaia”. Este un nume popular din Vechiul Testament si este asociat pe scara larga cu Arca lui Noe.

Semnificatia numelui Noah este aparte. Incarcat de istorie, Noah este perfect pentru un baiat mult dorit, un ales al lui Dumnezeu.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege

Semnificatia numelui Noah, cum sunt baietii cu acest nume

Adesea influentati de semnul Varsatorului, Noah este fascinat de orice este in afara obisnuitului. El cauta pacea si linistea si cu siguranta stie de ce are nevoie.

Viata lui romantica ii aduce un sentiment de echilibru, in ciuda faptului ca lucrurile nu sunt intotdeauna frumoase. Semnificatia numelui Noah spune ca un baiat cu acest nume este foarte priceput la complicarea relatiilor ramanand rezervat, enigmatic si mai mult sau mai putin taciturn.

El este inclinat sa-si manifeste sentimentele prin actiunile lui, despre care stim cu totii ca vorbesc mai tare decat cuvintele oricum.

O aura de rezerva, circumspectie si distanta ii inconjoara pe oamenii cu numele Noah.

Alte NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de press 👍 and ⭐ de la Pixabay

Data articol: 12/01/2021