Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Nadia. Forme din mai multe tari

16 februarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Nadia - sfatulparintilor.ro - shelby-miller-2fQBmhOgldM-unsplash

Nadia vine din slava si greaca veche si inseamna “speranta”. Semnificatia numelui Nadia este speciala si tocmai de aceea este un nume des ales pentru fete.

Semnificatia numelui Nadia a fost si este placut de multi parinti de fete fiind folosit in principal in regiunea mediteraneana, Europa de Est, America Latina, Caucaz si lumea araba.

De asemenea, a cunoscut o oarecare popularitate in regiunile din Statele Unite si Canada. Este destul de frecvent si in onomastica romaneasca, iar in Franta este cunoscut ca Nadine.

Citeste si: Semnificatia numelui Diana, de unde vine si cum se traduce in greaca

Semnificatia numelui Nadia in alte regiuni

Semnificatia numelui Nadia este diferita in mai multe tari si culturi. De asemenea, Nadia are si alte forme, printre care Nadzeya (bielorusa), Nadzieja (poloneza veche), Nadja, Nadiya (ucraineana) si Nadiia.

Pe de alta parte, in bulgara si rusa, sunt formele Nadia si Nadya (forma diminutiva a numelui complet Nadyezhda), care inseamna „speranta” si deriva din slavona bisericeasca veche, in care a intrat ca traducerea cuvantului grecesc “Elpis”, cu acelasi sens.

Radacinile si originile timpurii ale numelui dateaza din mitologia Greciei Antice. In majoritatea celorlalte limbi, este un nume in sine.

In avioanele militare rusesti, vocea sistemului de avertizare primeste numele Nadia.

Te mai poate interesa si: Semnificatia numelui Cristina. Ce calitati are o fata cu acest nume

Semnificatia numelui Nadia. Copilaria unui copil special

Nadia este un personaj puternic, profund uman si altruist, precum si extrem de sensibil si extraordinar de intuitiv. Aceste vibratii ridicate o determina sa sustina o lume mai buna si sa ajute sufletele cele mai defavorizate de pe aceasta planeta.

Semnificatia numelui Nadia spune ca ea, in calitate de fetita, este adorabila si foarte placuta, dornica de frumos si deosebit de receptiva la atmosfera de acasa.

Este nevoie doar de o mica problema in familie pentru a o dobori si nu mai este capabila sa traiasca pe deplin in prezent. Ea ar putea deveni retrasa, pierduta in lumea ei interioara a viselor.

Daca vrei sa vezi si alte nume de fete, gasesti aici peste 1000 de variante!

Photo by Shelby Miller on Unsplash

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.