Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Diana, de unde vine si cum se traduce in greaca

30 noiembrie 2020, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Diana

Cand trebuie sa alegi numele copilului tau iti trec prin cap tot felul de variante. Si pentru ca nu este usor, azi iti vorbim despre semnificatia numelui Diana.

Numele Diana este cel mai probabil imprumutat de la cuvantul grecesc „dios” care inseamna „al lui Zeus”. „Of Zeus” s-ar traduce in „divin.” Cuvantul antic „divios” inseamna si „cer”, ceea ce este potrivit, deoarece Diana era zeita Lunii.

Numele Diana a fost adus in Anglia prin intermediul francezilor („Diane”), iar zeita virgina era o referinta preferata in randul poetilor si dramaturgilor elizabetani. Cu toate acestea, Diana nu a fost folosit pe scara larga pana la sfarsitul anilor 1800.

Citeste si: Semnificatia numelui Alexandra. Cum sunt fetele cu acest nume

Semnificatia numelui Diana, ce spune mitologia greaca

Numele Diana este purtat din mitologia romana de zeita vanatorii si a lunii (in mitologia greaca numele ei este Artemis). Diana era fiica regelui tuturor zeilor romani, Jupiter, si sora geamana a lui Apollo, zeul artelor si al soarelui.

Diana a fost o figura importanta in civilizatia pagana romana, in special in randul plebeilor (inainte ca crestinismul sa fie adoptat ca religie oficiala a Imperiului Roman in 380).

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Bianca. Cu o vechime de 400 de ani, Bianca are o istorie aparte

Semnificatia numelui Diana, legaturi cu casa regala

La inceputul secolului al XX-lea in America, numele Diana nu se bucura de multa popularitate. Cu trecerea anilor, Diana a inceput incet, dar sigur, sa urce in topuri. Numele a ocupat un loc pe lista Top 100 a celor mai frecvent utilizate nume de fete in 1941.

Numele se demodeaza in anul 1976, cand Diana a cazut de pe lista Top 100 pentru prima data in peste 30 de ani. Revine printre preferate in 1981, cand Lady Diana Spencer s-a logodit cu viitorul rege al Angliei, printul Charles de Tara Galilor.

Aceasta domnisoara timida si frumoasa adauga valoare acestui nume. In urmatorii 30 de ani, Diana mentine o pozitie medie in topuri.

Vrei mai multe nume de fete? Ai aici peste 1000 de variante, in ordine alfabetica.

Imagine de Marjon Besteman-Horn de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.