Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui Luca. De unde vine si care este povestea numelui

18 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui Luca - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-2098881_1920

Luca este un nume folosit pentru baieti, in principal in America Latina, Italia, Spania, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Grecia si Georgia. Semnificatia numelui Luca este aparte si nu are cum sa nu-ti placa.

Luca este derivat din numele latin Lucas, care in sine este derivat din cuvantul latin „lux” (lumina). Poate proveni si din cuvantul latin „lucus” care inseamna „lemn sacru”.

Numele Luca este comun in randul crestinilor ca rezultat al evanghelistului Luca. In mod similar, numele Luka este, de asemenea, intalnit in mod obisnuit ca nume de sex masculin in Europa de Est si in special in Balcani, cu numele care are aceeasi origine.

Luca este, de asemenea, un nume de femeie maghiar si croat, dar pronuntat diferit ca „LOO-tsah” echivalentul numelui englez Lucy.

Citeste si: Semnificatia numelui Darius, origini indepartate pentru un nume de rege

Cum este Luca? Vezi ce spune semnificatia numelui

Semnificatia numelui Luca se pare ca determina tot mai multi parinti sa aleaga acest nume pentru copiii lor. Desi este un nume foarte vechi, Luca nu s-a demodat, ba chiar este la moda.

Ce care se gandesc la acest nume pentru copilul lor trebuie sa stie care este semnificatia numelui Luca pentru a vedea daca se potriveste cu familia lor.

Cei care poarta acest nume se spune ca sunt oameni directi, sinceri si hotarati, precum si barbati destul de autoritari. In timp ce este rezervat, prudent si precaut, Luca este fermecator si cauta sa multumeasca si sa castige admiratia celorlalti. Adesea rafinat si elegant, are mare grija de aspectul lui.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Cosmin, unde a aparut si cand se sarbatoreste

Calitati de lider

Luca este un individ puternic, capabil de tenacitate si eforturi prelungite. Munca grea nu il inspaimanta, dimpotriva, el poseda o disciplina si un curaj deosebit.

Pe de alta parte, Luca este inclinat sa fie destul de egocentric, ambitios si daca il superi devine arogant si furios.

Alte peste 1000 de nume de baieti gasesti aici.

Imagine de Ioana Sasu de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.