Semnificatia numelui Gheorghe. De unde vine si cum se traduce in greaca - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semnificatia numelui Gheorghe. De unde vine si cum se traduce in greaca

Sfatulparintilor » Bebeluși » Semnificatii nume » Semnificatia numelui Gheorghe. De unde vine si cum se traduce in greaca
Semnificatia numelui Gheorghe - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - baby-5578629_1920

Semnificatia numelui Gheorghe este de origine greaca si ar insemna „fermier”.

Din punct de vedere istoric, numele oamenilor a evoluat ca o modalitate de a-i sorta in societate – dupa ocupatie, loc de origine, apartenenta in colectivitate, patronaj, descendenta si chiar caracteristici fizice (cum ar fi parul rosu).

Multe dintre numele des intalnite in zilele noastre, cum este si Gheorghe, pot fi gasite cu ani in urma in multe zone din tara si strainatate.

Copiii botezati cu acest nume sunt ocrotiti de Sfantul Gheorghe si isi vor serba ziua, in fiecare an, pe 23 aprilie.

Citeste si: Semnificatia numelui Ion. Ce reprezinta acest nume

Semnificatia numelui Gheorghe – calitatile unui lider innascut

Gheorghe este un baiat cu mult farmec, desi nu il foloseste neaparat constient. El prefera ca altii sa-l placa pentru calitatile sensibile si subtile ale mintii sale decat puterile seducatoare cu care s-a nascut totusi.

Semnificatia numelui spune ca este un individ rezervat si nelinistit, care, desi este fermecator si comunicativ, nu-i place sa vorbeasca despre sine si ramane destul de secretos.

Parintii unui copil care porta acest nume sfant trebuie sa stie ca el este un om care s-a nascut pentru a castiga, este capabil de dinamism si determinare, in timp ce este extrem de convingator si apt sa conduca.

Nu mai este niciun secret ca semnificatia numelui Gheorghe este aparte. Incarcat de simbolism, numele Gheorghe este un nume perfect pentru un baiat mult dorit, un viitor lider.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Florin. De unde vine si cum se traduce

Cum este Gheorghe in copilarie

Gheorghe are talent pentru organizare si nu apreciaza sa fie un simplu subaltern. Capacitatea sa de munca este considerabila si are o inteligenta practica, analitica, cu o minte sceptica, critica si o maniera uneori caustica.

Speram ca semnificatia numelui Gheorghe te-a convins sa alegi acest nume pentru baiatul tau pentru ca este special. Uneori nu este usor sa alegi numele perfect pentru copil.

Alte peste 1000 de NUME DE BAIETI si semnificatiile lor gasesti aici.

Imagine de ASBAR TANJUNG de la Pixabay

Data articol: 18/04/2022