Shop
Ultimele 100 de articole

Semnificatia numelui George. Incarcat de simbolistica si istorie. Ce spun legendele

19 ianuarie 2021, , Vizualizări:
Semnificatia numelui George - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - boy-5897034_1920

Semnificatia numelui George vine de la numele grecesc “Georgios”, care a fost derivat din cuvantul grecesc “georgos” care inseamna „fermier, lucrator de pamant”, el insusi derivat din elementele γῆ (ge) care inseamna „pamant” si ἔργον (ergon) care inseamna „munca”.

Semnificatia numelui George este aparte. Incarcat de istorie si legende, George este perfect pentru un baiat mult dorit, un viitor lider mult iubit.

Semnificatia numelui George se pare ca determina tot mai multi parinti sa aleaga acest nume pentru copiii lor, mai ales ca nume de sfant.

Citeste si: Semnificatia numelui Catalin. Afla ce inseamna si de unde vine

Semnificatia numelui George. De unde vine si ce spun legendele

Copiii botezati cu numele George isi vor serba onomastica, in fiecare an, pe 23 aprilie de Sfantul Gheorghe.

Sfantul Gheorghe a fost un soldat roman din secolul al III-lea din Palestina care a fost martirizat in timpul persecutiilor imparatului Diocletian. Legendele ulterioare descriu infrangerea unui balaur, cu care a fost adesea descris in arta medievala.

La inceput, Sfantul Gheorghe a fost venerat in primul rand de crestinii din Est, dar cruciatii care au revenit au adus povesti despre el in Europa de Vest si a devenit patronul Angliei, Portugaliei, Cataloniei si Aragonului.

Te mai poate interesa: Semnificatia numelui Cezar, vezi de unde vine si ce inseamna

Semnificatia numelui George, un nume al regilor

Numele a fost rar folosit in Anglia pana cand George I, de origine germana, a ajuns pe tronul britanic in secolul al XVIII-lea. Cinci regi britanici ulteriori au purtat numele.

Daca te gandesti la semnificatia numelui George, gandeste-te mai intai de toate ca George a fost nume de rege.

Alti purtatori celebri includ doi regi ai Greciei, compozitorul George Frideric Handel (1685-1759), primul presedinte al Statelor Unite, George Washington (1732-1797) si exploratorul Pacificului George Vancouver (1757-1798).

De asemenea, acesta a fost si numele de autor al scriitorilor George Eliot (1819-1880) si George Orwell (1903-1950), nume reale Mary Anne Evans si, respectiv, Eric Arthur Blair.

Peste 1000 de nume de baieti gasesti aici.

Imagine de Michal Fošenbauer de la Pixabay

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.