Shop
Ultimele 100 de articole

6 lucruri pe care părinţii ar trebui să le ştie despre creierul bebeluşului

25 octombrie 2018, , Vizualizări:
creierul bebeluşului

Ştim despre bebeluşi că sunt fără păr, grăsuţi şi nu vorbesc, însă oamenii maturi sunt fascinaţi de ei şi de creierul lor. Multe persoane îşi pun întrebări despre bebeluşi şi despre ce se întâmplă în creierul bebeluşilor.

 

Vă prezentăm 6 lucruri pe care părinţii ar trebui să le ştie despre bebeluşi şi despre creierul bebeluşilor:

 

 

Despre bebeluşi # 1: Toţii copii se nasc mai devreme

Potrivit biologilor, dacă natura nu ar fi limitat mărimea pelvisului la femei, atunci bebeluşii s-ar naşte mult mai târziu. Iar pentru a facilita naşterea naturală, creierul bebeluşilor are un sfert din mărimea unui creier adult.

Anumiţi pediatri consideră primele 3 luni de viaţă ale bebeluşului drept cel de-al patrulea trimestru de sarcină, pentru a sublinia lipsa de abilităţi sociale ale nou-născuţilor în această etapă deşi micuţii au nevoie de ele. Spre exemplu primul zâmbet nu apare mai devreme de 10-14 săptămâni şi primul semn de ataşament începe în abia la 5 luni.

 

 

 

Despre bebeluşi # 2: Reacţiile părinţilor dezvoltă creierul copilului

Atât timp cât există bebeluşi trebuie să existe şi părinţi. Iar creierul copilului a evoluat astfel încât să se dezvolte ca răspuns la grija părinţilor. Cortexul prefrontal al nou-născutului nu are prea mult control, aşa că efortul de a disciplina sau teama de răsfăţ nu-şi au rostul în această etapă de dezvoltare. Acum bebeluşii învaţă despre foame, singurătate, disconfort şi oboseală şi sentimentele pe care acestea le declanşează. Îngrijirea copilului poate ajuta acest proces prin răspunderea promptă la nevoile copilului. Cu toate acestea nu trebuie să credeţi că astfel îl veţi face pe cel mic să nu plângă. Indiferent ce veţi face copilul va plânge.

 

 

 

Despre bebeluşi # 3: Mimele sunt importante

În momentul în care bebeluşii imită expresiile faciale ale celor care au grijă de ei, în creierul lor se generează şi emoţia aferentă. Iar acest lucru îi ajută pe micuţi să-şi construiască baza pentru înţelegerea comunicării emoţionale şi poate fi explicaţia pentru care părinţii au tendinţa de a exagera feţele vesele sau triste când se joacă cu cei mici astfel încât aceştia să-i poată imita.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.