6 lucruri pe care părinţii ar trebui să le ştie despre creierul bebeluşului - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

6 lucruri pe care părinţii ar trebui să le ştie despre creierul bebeluşului

creierul bebeluşului

 

 

Despre bebeluşi # 4: Creierul bebeluşilor se dezvoltă ca şi cum ar fi stimulat de steroizi

La naştere, creierul unui nou-născut uman este mult de asemănător cu al primatelor şi cu al omului din Neandertal, decât va fi la maturitate.

După naştere, creierul uman se dezvoltă rapid, în primul an ajungând la aproximativ 60% din dimensiunile unui creier de adult. Până la intrarea în grădiniţă, creierul atinge dimensiunea normală, însă dezvoltarea sa va continua până la vârsta de 20 de ani. Chiar şi atunci creierul continuă să se schimbe, în bine sau în rău.

 

 

 

 

Despre bebeluşi # 5: DVD-urile, CD-urile educaţionale sunt nefolositoare

În vreme ce bebeluşii pot plânge la naştere cu intonaţiile limbii materne, noi cercetări au scos la iveală faptul că răspunsurile sociale sunt fundamentale pentru dezvoltarea abilităţilor copilului de a învăţa să vorbească. Bebeluşii împart lumea în lucruri care le răspund şi lucruri care n-o fac. Iar dacă n-o fac, nu-i învaţă nimic. Tocmai de aceea, DVD-urile sunt ineficiente în ceea ce priveşte învăţarea. Vrei să ai un copil deştept? Aruncă la gunoi CD-urile şi DVD-urile şi joacă-te cu el.

 

 

 

Despre bebeluşi # 6: Felinar versus lanternă

Creierul bebeluşului are mai multe conexiuni neuronale şi mai puţini neurotransmiţători inhibitori decât creierul adultului. Pe cale de consecinţă, cercetătorii sugerează că percepţia realităţii de către bebeluş este mult mai difuză decât a adultului. Cu alte cuvinte, în această făză micuţii nu ştiu încă ce este important. Dacă ar fi să facem o comparaţie, am putea asemăna percepţia bebeluşilor cu lumina unui felinar, comparativ cu percepţia adulţilor care este asemeni unei lanterne, concentrată conştient pe lucruri specifice, care ignoră detaliile nesemnificative.

Pe măsură ce copiii se maturizează, conexiunile neuronale sunt şlefuite de experienţele personale.

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/10/2018