Shop
Ultimele 100 de articole

5 semne de autism pe care parintii ar trebui sa le stie. Incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni

17 decembrie 2017, , Vizualizări:

Este binecunoscut faptul ca, in tratarea autismului, diagnosticarea precoce este elementul-cheie. Cu cat se depisteaza mai devreme, cu atat mai bine pentru cei mici.

 

Semnele de autism incep sa se manifeste intre 12 si 18 luni si au multiple forme pe care parintii cu greu le pot identifica.

 

Iata 5 semne de autism de care toti parintii ar trebui sa stie.

 

 

  1. Copilul nu raspunde la propriul nume

Un bebelus sanatos raspunde, de regula, cand isi aude strigat numele, prin intoarcerea capului. Numai 20% din copiii diagnosticati ulterior cu autism raspund cand sunt strigati.

 

  1. Nu atrage atentia celorlalti asupra unui obiect

Atragerea atentiei unei alte persoane este o forma incipienta de comunicare la cei mici. Ei vad ceva si doresc sa impartaseasca acest lucru cu persoana de langa ei. De exemplu, atunci cand vad un avion, copiii sanatosi se uita la avion, apoi se uita la mama/tata si ii atrag atentia asupra avionului. Copiii care fac acest lucru mai des, vor vorbi mai repede.

 

 

  1. Nu imita comportamentul celorlalti

Bebelusii care au autism nu imita comportamentul sau miscarile celorlalti. Nu zambesc cand altcineva zambeste, nu fac cu mana, nu bat din palme, cand altcineva o face, asa cum se manifesta copiii obisnuiti.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.