Semne autism. Zece semnale de alarma in autism - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Semne autism. Zece semnale de alarma in autism

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Semne autism. Zece semnale de alarma in autism
Semne autism

Semne autism.  Autismul este o tulburare de dezvoltare considerata drept una dintre cele mai severe tulburari neuropsihiatrice ale copilariei. Autismul este tulburarea centrala din cadrul unui intreg spectru de tulburari de dezvoltare, cunoscut sub numele de spectrul tulburarilor autismului/autiste sau de tulburari pervazive de dezvoltare. In anul 2018 Asociatia AITA aniverseaza 10 ani de la infiintare, și desfasoara o ampla Campanie de informare intitulata ‘Zece’ pentru parinti și cadre didactice, aducand in discutie aspecte importante legate de autism, terapia copiilor, abordarea parintilor, depașirea dificultatilor, etc.

Autismul inregistreaza o creștere alarmanta in toate mediile, in toata lumea, estimandu-se ca in anul 2016 exista 1 copil cu tulburare de spectru autist la 56 de copii. Autismul apare mai des la baieti decat la fete (proportia fiind de 4 la 1), in Romania estimandu-se ca sunt 30.000 de persoane cu aceasta tulburare.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Semne autism.  In campania de informare ‘Zece’, psihologul Daniela Gavankar, ne vorbește despre cele 10 semne ale autismului, pe care le identifica parintii la inceput de drum.

Contact vizual slab

Raspuns la nume rar sau deloc sau dupa multe insistente. Copilul nu se intoarce si nu se uita la adultul care il striga pe nume.

Comportamente repetitive indelungate

Tendinta de a se izola si de a repeta un comportament neadecvat (inchide/deschide usile, flutura manutele sau topaie, invarte rotile masinutelor, etc).

Nu rata nici: Există legătură între fumatul în timpul sarcinii şi autism? – STUDIU

Abilitati sociale deficitare

Prefera sa isi petreaca timpul sau sa se joace singur, si chiar daca ii plac copiii nu stie ce sa faca impreuna cu acestia.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 06/03/2022