Noile norme de sănătate de la Uniunea Europeană: De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Noile norme de sănătate de la Uniunea Europeană: De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Noile norme de sănătate de la Uniunea Europeană: De ce sunt aditivii mai sănătoşi decât broccoli

Uniunea Europeană a autorizat o serie de reguli privind alimentaţia sănătoasă, pentru a desfiinţa percepţiile false sau nedovedite asupra mâncărurilor şi a băuturilor, precum promisiunile de pierdere în greutate sau cele privind buna funcţionare mintală sau sănătatea inimii.

 

Regulile de Nutriţie şi Sănătate făcute publice de Uniunea Europeană privind alimentaţia sănătoasă demontează exemplele clasice de „regim sănătos”, precum fructele, legumele, peştele gras, seminţele, ouăle, nucile şi carnea de pasăre.

 

În timp ce se presupune că decizia organismului european va afecta site-uri şi firme mari de produse care promit pierderea în greutate, dieteticienii se menţin reticenţi în privinţa schimbărilor. Potrivit acestora, multe dintre produsele regăsite pe listele nou aprobate sunt ingrediente procesate, iar multe mâncăruri evident benefice nu pot ridica îndoieli privind efectele asupra sănătăţii, ca de exemplu sucul de roşii, mierea, seminţele de dovlec şi broccoli, potrivit RTV.NET.

 

Descoperă şi alţi aditivi alimentari care sunt consideraţi sănătoşi de către experţii Comisiei Europene pe RTV.NET.

 

Data articol: 10/12/2012