Cautam vacar! Cum afli singurele 2 probleme pe care le avem in viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cautam vacar! Cum afli singurele 2 probleme pe care le avem in viata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Cautam vacar! Cum afli singurele 2 probleme pe care le avem in viata

Odata, un sat avea nevoie sa angajeze un vacar. Era un sat prosper, de mestesugari, si fiecare era expert pentru mestesugul lui. Nici unul dintre sateni nu voia sa aiba grija de vaci.

 

Asa ca, au dat un anunt: “Cautam vacar! Suntem un sat cu 400 de case, oferim cazare si mancare, 2.000 de lei pe luna, bautura si tigari”.

 

Pesemne ca, pe atunci nu era criza, pentru ca s-a prezentat o singura persoana.

 

Aceasta persoana a spus ca nu vrea 2.000 de lei pe luna si ar accepta doar 1.000 de lei. In schimb, ar vrea ca fiecare casa sa-i dea o zi de munca pe an, pentru ce are el nevoie.

 

Oamenii s-au bucurat si s-au gandit ce bine au iesit in toata afacerea asta. Asa ca, au facut contractul. Si nu oricum, ci contract pe 10 ani, la notariat.

 

Dupa ce formalitatile au fost gata, noul “vacar” a facut un tabel mare si a planificat ziua de munca pentru fiecare casa din sat.

 

Ghici ce trebuia sa faca fiecare persoana in acea “zi de munca”? Corect, sa mearga cu vacile!

 

Ai putea sa te gandesti ca “vacarul” a fost un smecher si un parvenit. Dar ar insemna sa iei doar partea proasta din toata povestea.

 

Partea buna este ca atunci cand exista cineva care organizeaza lucrurile, totul se intampla mai usor, cu mai putin conflicte. Cateodata, pentru ca este cineva care are grija si planifica, lucrurile par sa curga firesc. De obicei, iti dai seama de valoarea unui manager nu in prezenta lui, ci atunci cand lipseste.

 

De exemplu, intr-o familie, de cele mai multe ori “managerul” casei este mama. Ion Creanga o numeste “stalpul casei”. Cand mama lipseste intr-o casa, se vede. Si lucrurile nu mai sunt atat de bune.

 

La fel si intr-o firma, la fel si intr-o echipa, este nevoie de un manager.

 

Aparent, ai putea crede ca un manager nu face nimic. Doar ocupa o functie din care comanda diverse sarcini si se bucura de multe privilegii. Dar nu este deloc asa.

 

Prietenul nostru, Eliade Rotariu, a facut un video in care explica ce ar trebui sa stie un manager si cum poti deveni un manager de succes.

 

Eliade este Clujean, tata de familie si manager. El crede ca sunt doar 2 probleme in viata, atat din punct de vedere personal cat si profesional.

 

Te invitam sa vezi acest video, si sa afli care sunt acele “singure 2 probleme” pe care Eliade crede ca le avem in aceasta viata.

 

Click Aici ca sa vezi VIDEO!

Data articol: 27/11/2012