Curcubeul din farfurie: Ce beneficii ne aduc alimentele în funcţie de culori - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Curcubeul din farfurie: Ce beneficii ne aduc alimentele în funcţie de culori

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » Curcubeul din farfurie: Ce beneficii ne aduc alimentele în funcţie de culori

Cu toţii ştim că „verdele” nu trebuie să lipsească din farfurie într-o zi normală, însă sunt importante toate celelalte culori. Vrei să ai un corp frumos şi armonios datorită dietei zilnice? Adaugă culori în farfurie pentru a evita problemele de sănătate şi cele legate de aspectul fizic.

„Consumul de alimente de diferite culori ne asigură în mod cert o piele strălucitoare, o siluetă mai subţire şi ne ajută să luptăm împotriva bolilor”, susţine nutriţionista Linda Foster, scrie The Mirror.

Violet. Produse precum afinele, smochinele, prunele, strugurii, vinetele, varza roşie şi chiar vinurile roşii conţin niveluri ridicate de antioxidanţi puternici, cum ar fi resveratrolul şi antocianinele. Antocianinele ne pot proteja împotriva bolilor de ficat, reduc tensiunea arterială şi luptă contra îmbătrânirii premature, în timp ce resveratrolul poate reduce riscul de boli cardiace şi cancer şi îmbunătăţeşte memoria. Afinele sunt un aliat şi în lupta contra creşterii în greutate.

Portocaliu. Portocalele, morcovii, dovleceii, cartofii dulci, piersicile, ardeii şi dovleacul sunt pline de betacaroten (antioxidant), precum şi un alt carotenoid numit beta-cryptoxanthin. Betacarotenul ne protejează vederea, pielea şi poate preveni apariţia cancerului. Beta-cryptoxanthina are beneficii asupra tractului respirator şi reduce
inflamările cauzate de artrită.

Citeste mai mult pe rtv.net

Data articol: 19/04/2012