Creştinii romano-catolici au sărbătorit duminică Paştele, sărbătoare pe care o aşteaptă şi ortodocşii. Mesele vor fi bogate în preparate din carne de miel sau ied, însă sfatul nutriţionistului este să consumăm cu moderaţie. Şi dacă tot o facem, ideal ar fi să punem alături cât mai multe legume şi fructe şi să eliminăm pe cât posibil alcoolul.
Nutriţionistul Virgil Stroescu a atras atenţia, la România TV, asupra pericolului pe care îl prezintă pentru organism carnea roşie, indiferent de modul de preparare, dar şi cartofii prăjiţi. Oricât ar fi de gustoase. „Nu recomand niciunui român inteligent să mai mănânce cartofi prăjiţi. Asta deoarece cartoful pus în ulei încins formează o substanţă,
acrilamida, care din 2002 s-a dovedit că este potenţial cancerigenă. Apoi, de mii de ani mâncăm carne roşie: de miel, de vacă, de porc, de vită. Ei bine, în 2007 o fundaţie internaţională de cercetare a cancerului a dovedit că nu trebuie să consumăm carne roşie prea mult, pentru că este potenţial cancerigenă şi ea. Nici măcar la grătar nu e
bună, pentru că fumul care se ridică din carne şi din cărbuni nu este deloc sănătos. A doua nenorocire este faptul că, pentru a-şi păstra culoarea în vitrină, carnea pe care o cumpărăm din magazine se bagă în nitrit de sodiu şi de potasiu, care la temperaturi înalte produc nitrozamina, care ne face rău”, spune nutriţionistul.
Citeşte articolul întreg, pe: www.rtv.net
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025