Avantajul “unfair” pe care ti-l aduce drumul catre independenta financiara - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Avantajul “unfair” pe care ti-l aduce drumul catre independenta financiara

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Job, bani, cariera » Avantajul “unfair” pe care ti-l aduce drumul catre independenta financiara
drumul catre independenta financiara

Totul incepe atunci cand intelegem cu adevarat ca ideea de independenta financiara este MULT diferita de drumul care te duce catre aceasta independenta financiara. 

Ce vreau sa spun prin asta?

Independenta financiara este telul, scopul final. Si are toate caracteristicile unui obiectiv foarte inalt, cu plusurile si minusurile lui.

Drumul catre independenta financiara, insa, este ceva foarte diferit, pentru ca este procesul care te duce la rezultat. Este succesiunea de pasi pe care ii faci pentru a ajunge la obiectivul tau: fiecare pas te duce tot mai aproape, chiar daca inca nu ai ajuns la destinatie.   

Cand vine vorba despre o tinta importanta, cum este independenta financiara, atunci:

  • Unii dintre noi sunt motivati de obiectivele mari

Cu cat isi propun sa atinga tinte mai inalte, cu atat ei sunt mai entuziasmati sa porneasca la drum, sa treaca la actiune, sa progreseze in acea directie.

Ei se simt atrasi de maretia scopului lor, ce parca le da aripi si ii poarta in zbor, pas cu pas si zi de zi.

  • Pe de alta parte, altii dintre noi se pot simti apasati de un obiectiv foarte inalt, poate chiar striviti sub greutatea lui.

Ei se pot vedea prea mici pentru o tinta atat de inalta, prea departe pentru a putea ajunge vreodata la acea destinatie, prea nepregatiti pentru complexitatea rezultatului propus.      

Pentru ei obiectivele mari pot fi atat de stresante, incat vor evita pur si simplu sa porneasca la drum, sau vor abandona dupa primii pasi.

Te recunosti in vreuna din categoriile de mai sus? Sau poate ca ai cate ceva din fiecare…? 🙂

Indiferent de modul in care esti structurat tu personal, cu siguranta vei avea NUMAI de castigat odata ce pornesti pe drumul spre independenta financiara.  

Iata de ce:

1. Vei dobandi o mentalitate mai productiva.

Vei intelege ca subconstientul tau este un “depozit” de ganduri, pareri si credinte false, neproductive, numite credinte limitative, adevarate pietre de moara care te tin pe loc in evolutia ta catre o viata mai prospera.

Odata ce reusesti sa identifici aceste “programe” care te saboteaza (de cele mai multe ori fara sa-ti dai seama) si sa le inlocuiesti cu convingeri care te sustin, vei progresa mult mai usor in orice domeniu al vietii tale, nu numai in cel financiar.

Acesta este motivul pentru care cursul Independent Financiar – de la Idee la Rezultat incepe cu 2 prezentari dedicate in exclusivitate mindsetului: pentru a-ti da posibilitatea de cunoaste si de a demola blocaje care te impiedica sa avansezi spre obiectivele tale.

2. Vei avea finante personale mai eficiente.

Dupa ce intelegi care sunt metodele cele mai directe de a-ti creste veniturile si de a-ti scadea cheltuielile, iti va fi mult mai usor sa-ti organizezi finantele personale intr-un mod eficient.

In felul acesta vei vedea cum economiile tale cresc de la o luna la alta, in mod natural, fara sa ai senzatia ca faci sacrificii pentru acest lucru.

Vei invata pas cu pas cum sa-ti optimizezi finantele personale la modul cel mai practic, din prezentarea dedicata acestui subiect in cursul despre independenta financiara.

3. Vei invata sa faci investitii profitabile. 

Indiferent cati bani vei economisi pe luna, mai multi sau mai putini, vei afla cum sa-i investesti profitabil, in concordanta cu profilul tau de risc si cu obiectivele tale. 

Vei invata cum sa-ti construiesti un portofoliu diversificat de investitii pasive, care sa te reprezinte pe TINE si care functioneze bine atat in perioade de crestere economica cat si in momente de recesiune sau chiar de criza.  

Stiu ca la prima vedere acest lucru ti se poate parea foarte complicat.

Insa odata ce vei intelege cum functioneaza investitiile pasive, cele mai simple, eficiente si profitabile tipuri de investitii, vei vedea ca este mai usor decat ti-ai inchipuit.

Acesta este motivul pentru care in cursul Independent Financiar – de la Idee la Rezultat vei gasi 3 prezentari dedicate principalelor tipuri de investitii pasive:

– instrumente cu venit fix (titluri de stat si obligatiuni);

– investitii in bursele de actiuni;

– investitii imobiliare.

Iar in final, in ultima prezentare, vom pune laolalta toate aceste instrumente si-ti vei construi propriul tau portofoliu diversificat de investitii pasive.

DAR…

Dar dincolo de toate beneficiile de mai sus, pe care vei incepe sa le obtii din prima zi in care vei porni pe drumul spre independenta financiara, aceasta calatorie iti mai aduce un avantaj IMENS.

Un avantaj de-a dreptul “unfair”, pe care foarte putine alte lucruri in viata ti-l mai pot oferi: 

Avantajul ca, chiar daca nu vei reusi sa ajungi la destinatie (la independenta financiara), tot vei avea o situatie mai buna decat 95% din romani!

Cum vine asta?

Hai sa luam un exemplu:

Sa presupunem ca pentru a fi independent financiar ai avea nevoie de venituri pasive de 1000 euro pe luna. Asta inseamna 12.000 euro pe an.

Pentru a putea produce astfel de venituri pasive, ai avea nevoie de un portofoliu de investitii de cca. 240.000 – 300.000 euro.

Acuma sa presupunem ca in cazul tau, cu toate eforturile pe care le-ai facut, nu reusesti sa ai acest portofoliu.

Sa zicem ca nu reusesti sa aduni decat jumatate din acest portofoliu.

Sau, sa luam un caz si mai nefavorabil: reusesti sa-ti construiesti un portofoliu de investitii DOAR de 3 ori mai mic!!!    

Ei bine, chiar si in acest caz, tot te vei putea baza pe veniturile produse de un portofoliu de cca. 100.000 euro.

Ce inseamna un portofoliu de 100.000 euro?

La modul cel mai simplist inseamna cam 2 sau 3 garsoniere, in functie de preturile din orasul in care locuiesti.

Acuma gandeste-te: ar fi chiar asa de “rau” sa ai 2 sau 3 garsoniere inchiriate cand te vei retrage din activitate si sa beneficiezi de chiriile aduse de ele?  

Oare cati romani vor reusi sa aiba macar astfel de venituri???

Probabil ca foarte, foarte putini. Din pacate…

Si atunci, ce parere ai despre drumul spre independenta financiara?

MERITA???

In concluzie, acesta este marele avantaj pe care ti-l aduce drumul spre independenta financiara: esti mult mai castigat chiar de la primii pasi. 

Beneficiezi si te bucuri de o viata mai prospera inca de la inceput, din prima zi.

Indiferent daca in final vei reusi sau nu sa ajungi chiar independent financiar!

Vino si tu alaturi de noi la cursul Independent Financiar – de la Idee la Rezultat si iti promitem ca vei afla tot ce ai nevoie pentru a porni pe propriul tau drum spre independenta financiara.

Foloseste codul de reducere “SFATULPARINTILOR” si vei obtine un discount de 25% din pretul oricarui pachet afisat pe site.

INSCRIE-TE AICI.

Atentie insa, ultima zi de inscriere este miercuri 18 noiembrie 2020!  

Data articol: 16/11/2020