Ouale fac parte din clasa „superalimentelor”. Contin o multime de nutrienti, unii dintre ei gasindu-se rar in dieta moderna.
Iata 4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator.
- Ouale sunt extrem de hranitoare
Ouale sunt unul dintre cele mai hranitoare alimente de pe planeta. Un ou contine toti nutrientii necesari pentru a transforma o singura celula intr-un puisor.
Un singur ou fiert tare contine:
– vitamina A: 6% din doza zilnica recomandata;
– acid folic: 5% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B5: 7% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B12: 9% din doza zilnica recomandata;
– vitamina B2: 15% din doza zilnica recomandata;
– fosfor: 9% din doza zilnica recomandata;
– selenium: 22% din doza zilnica recomandata.
Totodata, ouale contin o cantitate decenta de vitamina D, Vitamina E, vitamina K, vitamina B6, calciu si zinc.
Trebuie amintit ca oul furnizeaza 77 de calorii, 6 grame de proteina, 5 grame de grasimi sanatoase, dar si alti nutrienti importanti pentru sanatate.
Concluzie: Oul este unul dintre cele mai hranitoare alimente din lume continand cate putin din aproape orice ingredient de care omul are nevoie.
- Oul este bogat in colesterol insa nu influenteaza in rau catitatea de grasimi din sange
Adevarul este ca oul este bogat in colesterol, contine in jur de 212 mg, ceea ce reprezinta mai mult de jumatate din cantitatea zilnic recomandata. Cu toate acestea ar trebui sa nu uiti ca grasimile din dieta nu cresc, automat, colesterolul din sange. De fapt, ficatul produce zilnic colesterol. Iar atunci cand o persoana il obtine din alimentatie ficatul produce o cantitate mai mica.
Raspunsul la consumul de ou variaza astfel:
– 70% dintre oameni nu se confrunta deloc cu o crestere a colesterolului;
– la alte 30% dintre persoane consumul de ou creste foarte putin nivelul de LDL (colesterolul rau).
Concluzie: Ouale sunt bogate in colesterol insa consumul lor nu are un efect negativ asupra nivelului grasimilor din sange in cazul celor mai mult dintre oameni.
Citeste continuarea: 1 2