4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

4 beneficii ale oualor confirmate de studiile in laborator

 

  1. Ouale cresc nivelul HDL (colesterolul bun)

Oamenii care au nivele mai ridicate de HDL prezinta un risc mai scazut de boli de inima, atac cerebral si diverse alte probleme de sanatate.

Consumul de oua este o modalitate buna de a creste nivelul HDL. Intr-un studiu, persoanele care au mancat zilnic 2 oua timp de 6 saptamani si-a crescut colesterolul bun cu pana la 10%.

Concluzie: Consumul de oua creste nivelul HDL (colesterolul bun) ceea ce inseamna un risc scazut de a te confrunta cu diverse boli.

 

 

  1. Oul contine colina – un nutrient important care lipseste din dieta multor oameni

Este o substanta importanta grupata, adesea, cu complexul de vitamine B. Colina este folosita pemtru construirea de membrane celulare si, printre altele, are un rol important in transportul si sinteza lipidelor, influenteaza pozitiv dezvoltarea creierului si a memoriei.

Cu toate acestea, multi oameni consuma mai putina colina decat doza zilnica recomandata.

Concluzie: Ouale reprezinta una dintre cele mai bune surse de colina, un nutrient important, care insa lipseste din dieta multor oameni.

 

 

Sursa: foxnews.com

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 23/02/2017