5 intrebari care te vor ajuta sa stii daca ai un ciclu menstrual sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 intrebari care te vor ajuta sa stii daca ai un ciclu menstrual sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 5 intrebari care te vor ajuta sa stii daca ai un ciclu menstrual sanatos
ciclu menstruatie - sfatulparintilor.ro - pixabay_com
Credit foto: Imagine de Bastian Wiedenhaupt de la Pixabay

Data fiind retinerea culturala de a se vorbi deschis despre menstruatia femeii – in ciuda clipurilor publicitare la tampoane – oamenii au tendinta de a se baza pe eufeminsme si sa evite orice sugestie care implica sangele. Este te inteles faptul ca femeile sunt ingrijorate in legatura cu functionarea corecta a ciclului lor menstrual.

Din fericire, nu este greu de determinat daca menstruatia este normala ori daca exista motive de ingrijorare. Iata raspunsuri la intrebari pe care, poate, iti era teama sa le pui.

Alimente grabire menstruatie. Ce sa mananci ca sa grabesti menstruatia

Cat de mult e prea mult?

Daca iti schimbi absorbantul de 2-3 ori in cele 2-4 zile de menstruatie nu ai de ce sa iti faci griji. In cazul in care trebuie sa-l schimbi la de cateva ori pe zi, atunci poti spune ca elimini mult sange – cand organismul produce prea mult estrogen si prea putin progesteron.

Daca cantitatea de sange eliminat este mai mare decat de obicei si nu este din cauza ca, spre exemplu, o luna nu ai avut menstruatie, atunci ar trebui sa mergi la medic. Fa acelasi lucru, daca observi pete de sange intre doua cicluri sau dupa o partida de amor.

Ar trebui sa vad doar culoarea rosie

Ai putea observa ca la inceput culoarea sangelui este rosie, iar spre finalul menstruatiei este rozalie. Insa chiar si daca ai vedea ca sangele este maro ori negru, nu trebuie sa crezi ca esti pe moarte. Nu inseamna decat faptul ca sangele este mai vechi si, prin urmare, are o culoare mai inchisa?

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 21/12/2023