9 lucruri pe care nu le stiai despre suzete. Este suzeta un rau necesar? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

9 lucruri pe care nu le stiai despre suzete. Este suzeta un rau necesar?

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » 9 lucruri pe care nu le stiai despre suzete. Este suzeta un rau necesar?
despre suzete - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bebe-2763708_1920

O suzeta nu reprezinta un substitut pentru hrana. Totusi, daca micutul tau este iritat dupa masa si joaca, probabil ca te va tenta sa-i dai suzeta ca sa il calmezi. Exista insa si alte beneficii care te pot convinge sa-i cumperi bebelusului o suzeta, precum si o seama de dezavantaje care ii baga in sperieti mai ales pe parintii aflati la primul copil. Inainte de a te decide daca exilezi suzeta pentru totdeauna sau o imbratisezi ca pe un aliat de nadejde, citeste mai jos cateva lucruri pe care sigur nu le stiai despre acest mic accesoriu atat de util si de hulit deopotriva.


Iata 9 lucruri pe care nu le stiai despre suzete. Este suzeta un rau necesar?

1. Unele studii au aratat ca bebelusii care folosesc suzete inainte de a adormi au un risc mai scazut de a se confrunta cu sindromul mortii infantile subite (SMIS). Aceste studii nu specifica insa faptul ca suzeta ar preveni SMIS, ci doar ca exista o asociere puternica intre uzul suzetei si un risc scazut de SMIS.

2. E mai usor sa dezveti copilul de suzeta decat de suptul degetelor; poti oricand sa ii iei suzeta si sa nu i-o mai dai.

3. Folosirea suzetei poate creste riscul de infectii ale urechii interne la bebelusi si copii. Deoarece acest risc este in general mai scazut la bebelusi, se recomanda folosirea unei suzete pana la varsta de 6 luni si intarcarea ulterioara a micutului – aceasta cale diminueaza sansele de aparitie a unor astfel de infectii.


Citeste si: Cum sa scapi copilul de suzeta si cand

4. Inainte se credea ca micutii care folosesc o suzeta inainte de a se obisnui cu alaptatul trec printr-o stare de confuzie a mamelonului, care afecta alaptarea. Expertii au constatat recent ca nu exista dovezi concludente care sa sustina aceasta teorie. Totusi, daca iti alaptezi micutul, vei vrea sa astepti pana ce se obisnuieste cu sanul inainte de a-i da o suzeta.

5. Varsta la care se recomanda sa introduci suzeta este de o luna. Asta deoarece e bine sa astepti pana cand bebelusul tau invata sa suga corect la san. Daca el se hraneste bine si ia in greutate, avand deja o rutina de masa, poti sa-i dai suzeta chiar mai devreme.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 24/07/2021