Shop
Ultimele 100 de articole

Cum sa scapi copilul de suzeta si cand

28 octombrie 2020, , Vizualizări:
cum sa scapi copilul de suzeta

Cand era in burta ta, bebelusul isi sugea manutele pentru confortul sau emotional. A suge este un instinct natural si important care il ajuta pe copil sa reuseasca sa se hraneasca din prima clipa cand apare pe lume. Suptul il ajuta pe copil sa depaseasca momentele in care are un disconfort dat de foame, oboseala sau agitatie. Dar ce e de facut cand ajungi sa te intrebi cum sa scapi copilul de suzeta.

Gestul suptului este familiar bebelusilor si reconfortant.

Suzeta este un instrument comun ce se da copilului tocmai ca sa isi mentina aceasta stare de liniste interioara si de bine care ii asigura ca sunt in siguranta. Multe mame care alapteaza cunosc prea bine ce inseamna sa se simta ca o suzeta pentru copil. Caci acesta foloseste suptul la san uneori doar pentru placerea suptului in sine. Dar totusi, sunt suzetele o idee rea pentru copiii nostri? Apar cumva probleme ca urmare a folosirii indelungate a suzetei la copii?

Iata mai jos argumente si contraargumente la suzeta, in conformitate cu ultimele cercetari pe marginea acestui subiect important al copilariei.

Avantajele suzetei

Suzeta este reconfortanta DACA bebelusul o indrageste.

Ea il poate ajuta pe copil sa se calmeze si sa adoarma cand este foarte obosit sau pur si simplu sa se linisteasca atunci cand e cazul.

Ca o confirmare a beneficiilor pe care suzeta le aduce pe plan emotional copilului, inducandu-i starea de liniste si siguranta, Asociatia Internationala a Pediatrilor a aprobat folosirea suzetei la copiii de pana intr-un an de viata.

Dezavantajele suzetei

Suzetele introduse prea devreme sugarilor interfereaza cu procesul normal de hranire a copilului, la san sau din biberon.

O preocupare importanta a mamicilor proaspete care hranesc copilul la san este sa reuseasca sa ii creeze un program regulat de masa pentru dezvoltarea lui sanatoasa. Ce inseamna concret asta? Ca cel mic ajunge sa stie intuitiv ca la momentul mesei el trebuie sa isi ia exact cantitatea optima de lapte din san ca sa ii ajunga pana la masa urmatoare si sa il hraneasca.

Pentru a se ajunge aici este nevoie de practica de ambele parti, mama – bebelus. O suzeta intervine negativ in acest proces, provocand confuzie copilului cu privire la corecta semnificatie a sanului. Ca sa se evite aceasta problema, pediatrii recomanda a nu se da suzeta copilului decat dupa varsta de o luna.

Atentie!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.