Cum il convingi sa se spele pe dintisori? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum il convingi sa se spele pe dintisori?

Sfatulparintilor » Preșcolari » Comportament și dezvoltare » Cum il convingi sa se spele pe dintisori?

Dimineata, cand se ridica din patut, primul lucru pe care ar trebui sa il obisnuiesti pe copilasul tau sa faca este sa mearga la baita si sa se spele. Multi copilasi cum se trezesc, doresc sa se joace sau se isi schimbe hainele fara a se spala. Igiena este foarte importanta pentru dezvoltarea in conditii optime ale micutului tau si de aceea este indicat, ca inca din perioada prescolara, tu sa il obisnuiesti sa se spele pe fata, corp si dintisori.

 

Din pacate, spalatul dintilor in mod corect si regulat este un aspect neglijat atat de parinti, cat si de copilasi. Totusi, sanatatea dentara este un aspect care trebuie tratat cu atentie inca din primii ani de viata. Asadar, pentru a-i asigura copilasului tau o dantura sanatoasa, iti vom prezenta cateva trucuri prin care sa il convingi sa se spele pe dinti.

 

 

1. Exemplul personal

In general, copilasii au tendinta  de a observa comportamentul parintilor lor si de a-i imita in mod inconstient. Asadar, daca micutul tau va observa inca din primii ani de viata ca tu acorzi o importanta deosebita ingrijirii dentare, el va incepe sa actioneze in acelasi mod.

 

 

 

2. Orele acordate spalarii dintilor

Este recomandat sa ii stabilesti copilasului tau un program clar si bine definit in care sa isi curete dintisorii. Asadar, invata-l ca dimineata, la pranz si seara, inainte de culcare, el trebuie neaparat sa isi spele dintisorii. Actionand in acest mod timp de cate saptamani, igiena dentara va deveni un obicei pe care copilasul tau il va realiza in mod inconstient.

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 20/01/2014