Sa mananci sanatos in zilele noastre poate fi o adevarata provocare: chimicale, organisme modificate genetic, alimente crescute in conditii improprii etc. Desi aparent pot fi incluse pe lista alimentelor sanatoase, unele produse iti pot face mai mult rau decat bine.
Iata 10 alimente pe care nutritionistii refuza sa le manance.
1. Oua de la gaini de crescatorie
Sunt ouale de la gainile tinute in custi, in spatii mult prea mici ca sa aiba libertate de miscare. Gainile sunt, in general, speriate si au tulburari in aparatul osos.
Alternativa: oua de la gaini de tara cu certificate ca organice.
2. Cereale procesate
Unele cereale pot fi procesate, cu un index glicemic mare si cu adaos de zahar mai mult sau mai putin ascuns, bogate in sare, conservanti etc. NU le manca!
3. Somon de crescatorie
Somonul este foarte sanatos insa cel crescut in ferme poate avea un continut ridicat de mercur, precum si pesticide si alte substante considerate cancerigene.
Alternativa: somonul salbatic.
Te mai poate interesa 5 idei de mic dejun recomandate de nutritionisti
4. Unt de arahide procesat
Daca citesti lista de ingrediente de pe borcanele cu unt de arahide vei regasi zaharul al doilea element. Ceea ce inseamna ca o mare cantitate din untul de arahide este, de fapt, zahar.
Alternativa: untul de arahide/migdale 100% natural.
5. Rosii conservate
Conservele ascund in general multa sare si mult zahar. In plus, cutiile pot contine bisfenol A, un estrogen sintetic asociat cu foarte multe probleme de sanatate. Aciditatea rosiilor face ca bisfenolul A sa intre si in celelalte alimente, cand gatesti.
Alternativa: rosii proaspete pe care sa le faci sos.
Citeste continuarea: 1 2