Cum sa tratezi constipatia la copii - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cum sa tratezi constipatia la copii

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Cum sa tratezi constipatia la copii
Cum sa tratezi constipatia la copii

Oricine are copii stie cat de ingrijoratoare este constipatia. Stii ca micutul tau nu a avut scaun in ultima saptamana, ii vezi grimasele si discomfortul pe care le dezvaluie fata sa, iar tu nu stii ce sa faci te simti lipsita de orice putere. Constipatia este o problema serioasa, uneori cronica, ce poate fi cauzata de o multime de lucruri. Diagnosticul vine dupa ce copilul merge la baie mai putin de trei ori pe saptamana sau are dificultati regulate de eliminare a scaunului. In copilarie, constipatia poate fi o problema obisnuita si poate duce la cicluri care se incheie atunci cand micutul poate avea o defecare neasteptata si jenanta. Problemele de sanatate precum Spina Bifida, un defect congenital care implica dezvoltarea incompleta a tubului neural sau a oaselor care il acopera, pot fi asociate cu costipatia. In orice situatie, este recomandat o vizita la pediatru sau la medicul de familie pentru a fi sigur ca lipsa scaunului este adevarata problema.

In acest articol privim constipatia care nu are o cauza medicala cunoscuta.

Parintii s-au confruntat cu faptul ca micutii lor nu au scaun dintotdeauna insa numai in ultimii zeci de ani doctorii au inceput sa acorde mai multa atentie cauzelor constipatiei si nu doar pe remedii. In anii 1800, cand nu doar constipatia ci si alte probleme de sanatate precum pecinginea erau foarte intalnite in copilarie, ziarele de peste ocean abundau in solutii diverse potiuni facute dupa ureche, unele dintre ele continand diverse ingrediente toxice, precum mercurul, care puneau in pericol viata micutului bolnav.

In unele cazuri, constipatia poate fi cauzata de o experienta dureroasa cu un scaun in trecut sau, dimpotriva, de o dieta nepotrivita care nu face decat sa accentueze problema. De asemenea, sentimentele negative legat de actul de defecare pot contribui la constipatie – spre exemplu toaleta poate fi perceputa ca o camera de stresa care intefereaza cu dorinta copilului de a se juca. Unii micutii se pot teme de germeni si microbi asa ca evita cu incapatanare sa mearga la baie. Este extrem de dificil pentru cineva sa descopere cauzele ascunse ale constipatiei in situatia in care este vorba despre reactii emotionale intrucat ei nu au intotdeauna la indemna cuvintele care sa-i ajute sa descrie ceea ce simt sau de ce se tem.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 16/02/2022