Ce inseamna cand copilul clipeste des - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce inseamna cand copilul clipeste des

Sfatulparintilor » Preșcolari » Sănătate prescolari » Ce inseamna cand copilul clipeste des
Ce inseamna cand copilul clipeste des - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - girl-5275048_1920
Credit foto: Imagine de alteredego de la Pixabay

Clipitul este un reflex normal pe care il facem cu totii in fiecare zi. Dar daca se intampla de prea multe ori te poti intreba ce inseamna cand copilul clipeste des.

La fel ca adultii, copiii mici pot avea alergii de mediu care ii fac sensibili la lucruri precum polenul, ambrozia sau parul de animale de companie.

Daca pe langa clipirea excesiva, copilul are nas curbat sau congestie, ar putea sa fie vorba de o alergie. Daca simptomele persista, medicul poate recomanda un test pentru alergii.

Te mai poate interesa: Conjunctivita la copii! Ce trebuie sa stie parintii!

Ce inseamna cand copilul clipeste des? Poate sa fie vorba de un tic

Ticurile sunt miscari bruste repetitive involuntare pe care pâna la 20% dintre copii le pot experimenta. Pentru unii copii mici, clipirea excesiva poate fi un tic.

Ticurile sunt adesea mai rele atunci când copiii sunt stresati sau suprasolicitati; s-ar putea sa observati o crestere a clipirii atunci când copilul dumneavoastra a pierdut un pui de somn sau se simte anxios.

Daca cel mic clipeste des, face zgomote involuntare sau scutura des dn cap, acestea pot fi semne pentru sindromul Tourette.

Citeste si: Cele mai intalnite boli de ochi la copii

Ce inseamna cand copilul clipeste des? Poate sa fie vorba de o problema de vedere

Cand clipirea excesiva este insotita de strabism ar trebui consultat un medic. Unele clipiri excesive pot fi semn ca este nevoie de ochelari. Clipirea excesiva poate fi cauzata si de abraziuni ale corneei, de ochii uscati sau de conjunctivita.

Clipitul este un reflex normal care protejeaza ochiul de uscaciune, lumina puternica, degete sau obiecte care vin spre el.

Clipitul regleaza si lacrimile, care hranesc si curata suprafata ochiului. Rata de clipire la nou-nascuti este de 2 ori pe minut. Acest lucru creste la 14-17 ori pe minut in adolescenta si ramâne in acest ritm pe tot restul vietii.

Clipirea poate creste, de asemenea, ca raspuns la durere, lumina puternica, schimbari de temperatura si umiditate si conversatie.

Imagine de alteredego de la Pixabay

Data articol: 07/01/2023