Foarte multi oameni se intreaba „De ce nu pot sa dorm noaptea?”. Fie ca adorm prea greu, fie ca nu reusesc sa se odihneasca suficient, toate aceste lucruri duc la o stare din ce in ce mai accentuata de oboseala.
Iata cateva trucuri care te vor ajuta sa scapi de intrebarea „De ce nu pot sa dorm noaptea?”, iar lipsa somnului sa nu iti afecteze starea de sanatate.
De ce nu pot sa dorm noaptea #1. Fiti consecventi
Pentru a va obisnui cu o anumita rutina este indicat sa va duceti la culcare la aceeasi ora si sa va treziti la aceeasi ora in fiecare zi. Chiar daca nu puteti adormi imediat, bagati-va in pat. Incet-incet, corpul se va obisnui si veti adormi fara probleme.
Te mai poate interesa Cauzele spirituale ale bolilor. Vei afla ce se ascunde in spatele insomniei.
2. Faceti exercitii de relaxare
Chiar daca sunteti super obositi nu va trantiti pur si simplu in pat. Creierul este inca excitat si aveti nevoie de cateva exercitii de relaxare inainte de a va baga in pat. Puteti face o baie fierbinte in care sa adaugati cateva uleiuri volatile de calmare.
De ce nu pot sa dorm noaptea #3. Eliberati-va mintea
Cand mergeti la culcare nu va mai ganditi la scaderi de salarii, mariri de preturi, invidia colegilor sau chiar a ta. Redu la tacere vocea interioara care te sacaie. Pe langa faptul ca nu te lasa sa dormi este posibil si sa te trezeasca in mijlocul noptii, astfel incat sa-ti fie foarte greu sa mai adormi la loc.
4. Fara alcool, cafea sau tigari
Pe langa faptul ca nu fac bine sanatatii, mai strica si somnul. Asa ca renuntati la ele sau, pe cat posibil, evitati sa fumati, sa beti alcool sau cafea inainte de culcare. Toti acesti trei factori contribuie din plin la cresterea excitatiei creierului, iar efectul lor poate dura chiar si 14 ore.
Nu rata nici: Nu poti sa dormi? 3 sfaturi simple sa adormi bustean
De ce nu pot sa dorm noaptea #5. Faceti miscare
Exercitiile cardio sunt o mana cereasca. Si pentru silueta, dar si pentru somn. Pe langa faptul ca ritmul cardiac crescut contribuie la o mai buna circulatie a sangelui si, implicit mai buna oxigenare a celulelor, prin exercitii fizice se elibereaza si endorfina si serotonina, hormoni care au proprietati de reducere a stresului. Implicit miscarea fizica reduce riscul aparitiei depresiilor care favorizeaza instalarea insomniei.
6. Blocati stimulii
Ca sa va asigurati ca nici un zgomot nu va perturba somnul, inchideti usa dormitorului (capitonati-o daca e nevoie), izolati-va fonic locuinta, puneti-va storuri sau draperii daca aveti o camera mai luminoasa sau daca felinarul stradal bate drept in geam.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?