8 simptome ale anxietatii cronice. Nu le ignora! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 simptome ale anxietatii cronice. Nu le ignora!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » 8 simptome ale anxietatii cronice. Nu le ignora!
simptome ale anxietatii cronice
Credit foto: Depositphotos.com

Anxietatea cronica este o afectiune serioasa. Un amalgam de ganduri nedorite, sentimente, amintiri si situatii toate negative si dureroase care nu este deloc bun pentru sanatatea ta. Lasata netratata, anxietatea cronica nu doar ca afecteaza psihicul, ci si corpul.

Iata 8 simptome ale anxietatii cronice.

Probleme cu somnul

Trebuie sa fii relaxat si, cumva calm pentru a putea adormi profund. Anxietatea cronica poate duce la epuizarea corpului si a unei minti neodihnite. Este un cerc vicios pentru ca daca nu te poti odihni iti va fi mai greu sa gestionezi stresul din ziua urmatoare. Iar situatiile poblematice nu fac decat sa alimenteze anhietatea. Acest lucru inseamna ca odihnea trebuie sa fie intotdeauna o prioritate.

GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa. Il poti cumpara de aici!

Probleme digestive

Cand organismul se afla pe modul lupta sau fugi, restul functiilor „neesentiale” sunt oprite. Cand esti stresat, nu digeri mancarea asa cum ar trebui. De asemenea, 80-90% din productia organismului de serotonina se realizeaza in tractul digestiv. Acest neurotransmitator este responsabil pentru sentimentul de satisfactie si pozitivitate.

Schimbari ale starii emotionale si iritabilitate

Sa te afli in depresie pentru o perioada mai lunga de timp te poate face sa iti pierzi cumpatul mai repede si sa iti schimbi brusc comportamentul. Cheia este sa ramai concentrat si motivat de activitatile productive. Nu te lasa cuprins de starile negative.

Probleme cu concentrarea

Anxietatea iti consuma rapid resursele mentale. Iar somn de proasta calitate si obiceiurile alimentare nesanatoase pot contribui la aceasta stare de fapt. Exercitiile de constientizare si practicile calmante pot fi de un real folos.

Dureri frecvente si severe de cap

Nivelul ridicat de stres genereaza multe situatii care favorizeaza durerile de cap. Dezechilibrul chimic ca si tensiunea musculara din jurul capului pot cauza migrene. Stimulentii precum ceaiul, cafeaua si nicotina pot creste severitatea si frecventa durerilor de cap.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 25/06/2023