Tot mai mulţi oameni adopată un stil de viaţă sănătos din care nu lipsesc alimentaţia sănătoasă şi mişcarea fizică. Iar din alimentaţia sănătoasă nu poate fi exclusă brânza, care este unul dintre cele mai consumate produse la nivel mondial. Există zeci de mii de varietăţi de brânză care pot fi incluse în alimentaţia sănătoasă, însă există persoane care pot trăi toată viaţa şi să nu fi gustat în viaţa lor unele dintre cele mai rare din brânzeturi. Iată o listă cu cele mai interesante sortimente de brânză:
Alimentaţie sănătoasă # 1: Pecorino – Italia
Acest sortiment a apărut în urmă cu aproximativ 2000 de ani în satele din apropierea Romei. În 1884, cosiliul local al oraşului a interzis comercializarea brânzei sărate în magazine astfel încât producătorii s-au mutat în Sardinia. Pecorino este făcută exclusiv din lapte de oaie din Sardinia. Există câteva varietăţi ale acestei brânze care diferă în funcţie de regiune.
Alimentaţie sănătoasă # 2: Camembert – France
Camembert şi Brie sunt precum fraţii, ultimul fiind cel mai în vârstă. Ambele sortimente sunt făcute din lapte de vacă nepasteurizat. Datorită procesului unic de fabricaţie, aceste brânzeturi au o textură moale. Iar Camembert este un mic mai moale în interior decât Brie.
Marie Harel, un fermier din Normandia, în Franţa a făcut brânza Camembert în 1791. Auzise de la un preot despre Brie aşa că s-a decis să creeze propriul sortiment. Această brânză se mănâncă foarte bine cu biscuiţi.