Ce trebuie si ce NU trebuie sa faci pentru a avea un corp perfect - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce trebuie si ce NU trebuie sa faci pentru a avea un corp perfect

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce trebuie si ce NU trebuie sa faci pentru a avea un corp perfect

S-ar crede ca o dieta sanatoasa este garantia unui corp perfect. Insa trebuie sa recunoastem ca regulile pentru a piede kilogramele in plus – o dieta sanatasa, exercitii fizice cat cuprinde si lipsa exceselor de orice fel – iti par de multe ori poveri de neindurat. Ca sa nu mai amintim si de faptul ca desi ai o dieta sanatoasa si mai faci si miscare, iar rezultatele nu sunt pe masura asteptarilor si eforturilor. Datorita faptului ca tot mai multi oameni au probleme cu surplusul de greutate au aparut tot felul de diete care au la baza putina stiinta si care promit marea cu sarea. Ce face daca unul dintre prietenii tai jura ca intra in blugii din adolescenta doar pentru ca a urmat o dieta sanatoasa bazata pe grapefruit, sau un coleget de la munca spune ca a obtinut rezultate spectaculoase datorita unui regim bazat pe gheata? Incerci si tu? N-ar trebuie sa te grabesti. Unele diete de acest gen te pot ajuta, unele te pot rani, iar altele nu te vor ajuta deloc. Mai jos vom analiza miturile unei diete sanatoase si la ce ar trebui sa te astepti daca o urmezi:

 

Curatarea organismului ar trebui inclusa in orice dieta sanatoasa

Mai bine treci peste aceasta etapa.

Iata ce presupune curatarea organismului: sa bei multe lichide si sa consumi putina sau deloc mancare solida. Chiar daca multe dintre celebritati apeleaza la asta nu inseamna ca este buna pentru tine. Vei piede din greutate? Bineinteles, insa aceasta recomandare nu este sanatoasa, daca vorbim de nutrientii de care care corpul tau este lipsit. In plus, kilogramele se vor pune din nou dupa ce vei incepe sa mananci mancare solida. Pentru ca ficatul si rinichii elimina toxinele, o curatare a organismului nu doar ca nu este necesara, insa poate fi chiar periculoasa. Poate cauza diaree, dureri de cap, energie scazuta sau probleme cu concentrarea.

 

 

Orice dieta sanatoasa recomanda consumul de fibre

Incearca.

Fibrele nu se absorb foarte bine de catre organism, insa sunt foarte satioase, ceea ce le face o alegere excelenta pentru cei care vor sa slabeasca. Chiar daca dieteticienii recomanda consumul a 25-35 de grame de fibre in fiecare zi, pentru barbati si femei, cei mai multi dintre oameni consuma mai putin de 15 grame. Daca vrei sa scapi de kilogramele in plus, consuma 30 de grame de fibre pe zi. Insa nu exagerea. Prea multe fibre, 50-60g pe zi pot duce la flatulenta si diaree.

 

 

Mai multe proteine intr-o dieta sanatoasa te pot ajuta sa slabesti

Poate avea rezultate daca o faci cum trebuie.

Vestea proasta este ca daca adaugi mai mult bacon in meniul zilnic nu vei scapa de kilogramele in plus. Pentru ca doar adaosul de proteina nu te va ajuta sa slabesti. Insa, daca renunti la sursele grase de proteine, precum cele provenite din carnea de porc, in favoarea celor mai slabe, pui sau somon, atunci vei obtine rezultatele sperate.

 

 

O gustare inainte de antrenament?

Poti incerca.

In vreme ce cercetatorii sunt impartiti in ceea ce priveste rezultatele unei gustari inainte de antrenament, expertii spun ca o singura inghitura te poate ajuta sa pierzi in greutate. Explicatia este simpla: o gustare inainte de inceperea exercitiilor fizice iti ridica nivelul energetic iar tu poti creste intensitatea antrenamenului. Ceea ce inseamna mai multe calorii arse. O banana este suficienta inainte de inceperea antrenamentului.

 

 

Unii considera ca o dieta sanatoasa inseamna omiterea unor mese

Renunta la acest obicei!

Cand oamenii se infometeaza cred ca astfel scapa de calorii. De fapt, isi taie singuri craca de sub picioare: in primul rand metabolismul lor incetineste si, in al doilea rand, au tendinta de a manca mult mai tarziu pentru ca le este foame. Unii cercetatori au demonstrat faptul ca nivelul caloric ramane la acelasi nivel indiferent daca mananci mai des portii mici, sau portii mai mari insa mai rar. Singura diferenta este data de faptul ca daca mananci mai des tii foamea sub control.

 

 

Dieta sanatoasa trebuie sa includa si grapefruit-ul

Poate avea rezultate daca o faci cum trebuie.

Acest fruct este sarac in calorii si bogat in fibre poate ajuta atunci cand este consumat in cantitati moderate. Este adevarat ca sunt diete care promoveaza folosirea unui singur ingredient, precum grapefruit-ul, ca cea mai buna modalitate de a arde grasimile.

Insa daca mananci prea mult si prea repede un fruct s-ar putea sa-ti pierzi apetitul pentru fructe in general. Si trebuie sa mai retii un lucru: daca manaci un grapefruit in fiecare zi nu vei slabi decat daca faci si alte schimbari in stilul de viata in general.

 

Data articol: 15/11/2012